Pyyntipuuha järkyttää peikkojen rauhaa Ollilan Nuorisoseurantalolla

0
Ketku sirkustirehtööri (Eevi Agge) saa maistaa omaa lääkettään. Hän päätyy Retaleen (Wilhelmiina Mäkelä) haaviin.

MARTTILA. Ollilan Nuorisoseurantalon näyttämölle rakentuu metsä, jossa on tyttö- ja poikapeikkoja, susi sekä kenties karhukin. Ahne sirkustirehtööri (Eevi Agge) on äkännyt peikot ja haluaa heistä showbisneksensä vetonaulan.

Tirehtöörin palkkaama ilkeä apulainen Retale (Wilhelmiina Mäkelä) ryhtyy toteuttamaan isäntänsä haavetta ja käy pyydystyspuuhaan ansahäkin kera. Apulaisen mieli mustuu jo palkkaneuvotteluissa, kun hän toivoo saavansa autorahat, mutta tirehtööri lupaa vain mopon hinnan.

Näytelmä syntyy Marttilan Nuorisoseuran lasten- ja nuortenteatterin sekä Marttilan koulun iltapäiväkerhotoiminnan yhteistyönä.

Ohjauksesta vastaavat Marttilan Nuorisoseuran Merja Tuominen ja Marttilan koulun Anne Mäkelä luonnehtivat tarinaa pienillekin katsojille sopivaksi jännitysnäytelmäksi. Tarinan opetus on, että rohkeudella voi saavuttaa hyviä asioita.

Näyttelijöitä ja ohjaajia jännittää

Nuorimmat lavalle kapuavat näyttelijät ovat kolmasluokkalaisia ja vanhimmat seitsemäsluokkalaisia.

Töpsä-peikkoa esittävä Ilmari Saarinen on jo tovin laskenut mielessään, montako päivää on ensiesitykseen. Saarinen ei ole suinkaan ainut, jota näytteleminen hieman jännittää. Ohjaajat kertovat jännittävänsä, ovatko he ja kaikki näyttelijät h-hetkellä terveitä.

Ilkeää apulaista esittävä Wilhelmiina Mäkelä on ehtinyt esiintyä kolmessa aikuisten näytelmässä. Hän sanoo oppivansa vuorosanat treeneissä. Sirkustirehtööriä näyttelevä Eevi Agge valmistautuu näytelmään käymällä vuorosanoja läpi päässään.

Lavalla on hyvä ryhmähenki

Retaleen roolissa Wilhelmiina Mäkelä yrittää päästä sellaisen miehen mielentilaan, joka on tappanut pikkulintuja ja varastanut hunajaa.

– On vähän vaikeaa muuntua pahikseksi, kun en normaalissa elämässä ole sellainen, Marttilan koulussa kuudetta luokkaa käyvä Mäkelä sanoo.

Näyttelemisessä häntä kiehtoo yhdessätekeminen ja sen myötä syntynyt hyvä ryhmähenki.

Marttilan Nuorisoseuran ja Marttilan koulun lasten ja nuorten teatteri on panostanut Pekko ja peikonpyydystäjien puvustukseen sekä rekvisiittaan. Muun muassa niitä varten tekijät saivat avustusta Alli Paasikiven säätiöltä.

Pekko ja peikonpyydystäjät esitetään Marttilan koulun väelle keskiviikkona 25.5. ja muulle yleisölle Nuorisoseurantalolla torstaina 26.5. sekä lauantaina 28.5. kello 15. Näytelmä on pituudeltaan noin 45 minuuttia ja se sopii parhaiten yli kolmevuotiaille. Lapsille näytelmä on ilmainen, vanhempien lippu maksaa 5€/hlö. Lippuja myydään ovella 0,5 tuntia ennen esityksen alkua.