Jopa vankila hakee uutta työvoimaa: Rekryexpossa satoja avoimia työpaikkoja – Katso videolta rekrytointikonsultin vinkit työnhakuun

0
Kymmenet yritykset hakivat tiistain Rekryexpo-tapahtumassa työntekijöitä. Tapahtumassa mukana olleilla yrityksillä oli auki yhteensä useita satoja työpaikkoja. Erityisesti palvelualat olivat tämän kevään tapahtumassa vahvasti esillä. Kuva: Juha Paju-Heikkilä.

Vanginvartija Vesa Laakson ohjaama Tuisku-vankilakoira keräsi huomion tiistain Rekryexpo-tapahtumassa. Koiran tehtävä on etsiä huumeita vankilasta.
Rikosseuraamuslaitos tarvitsee uusia työntekijöitä erityisesti vanginvartijoiksi. Vartija Jukka Iso-Kouvola sanoo, että alan tuntemus on huono ja lisäksi alalle koulutetaan vähemmän väkeä kuin alalta poistuu.
– Yleisin kysymys meille on, kuinka vaarallista vankilatyö on. Vastaan kysyjille, että poliisin työ on vaarallisempaa, kuvailee Turun vankilan apulaisjohtaja Eeva Hiiterä.
– Turvallisuus perustuu esimerkiksi Turussa vankilan nykyaikaiseen osastojärjestelmään ja terveydenhuoltoon, kertovat Hiiterä ja Iso-Kouvola.

 

REKRYTOINTITAPAHTUMA Rekryexpo kokosi jälleen tiistaina kymmenet työntekijöitä etsivät yritykset ja sadat työnhakijat saman katon alle Turun messukeskukseen. Päivän keskusteluaihe oli monen alan työvoimapula.
Tapahtuman pääesiintyjä oli Duudsoneista tuttu Jarno Laasala, joka kertoi tapahtumassa omasta urastaan Moon-TV:n videontekijästä Hollywood-tuottajaksi.

Jarno Laasala.

REKRYEXPOSSA kuultiin myös psykologi ja rekrytointikonsultti Essi Karvosen luento työnhaussa menestymisestä. Näytimme Karvosen vinkit suorana lähetyksenä tällä sivulla kello 11.30 alkaen. Voit nyt katsoa esityksen videotallenteena.
Karvonen keskittyy puheenvuorossaan antamaan käytännön vinkkejä työnhakuun ja urasuunnitteluun.

 

Jos striimi-ikkuna ei näy yllä, katso lähetys tästä.

TE-toimiston psykologit tarjosivat tapahtuman kävijöille ammatinvalintapsykologin walk in -vastaanottopalvelua, jossa pääsi keskustelemaan työ- ja koulutusasioista.
Messuilla oli mukana myös Suomen ukrainalaiset ry Turun yhdistys. Yritysten edustajilla oli mahdollista tulla paikan päälle keskustelemaan avoinna olevista työpaikoista, joita he voivat tarjota ukrainalaisille. Lisäksi tarjolla oli tietoa, miten prosessi etenee. Osastolla oli myös avustajia TE-toimistolta.

 

Rekryexpon järjestävät AVL ja TS-Yhtymän muut lehdet yhdessä Turun messukeskuksen kanssa.

Rekryexpo Turun messukeskuksessa ti 3.5. kello 10–17. Tapahtumaan ei ole sisäänpääsymaksua. 
Juttu päivitetty kauttaaltaan 3.5. kello 15.00. 

LUE Rekryexpo-lehti.