Auraan perustettiin maisemapelto ja ensi viikolla annetaan vinkkejä hyönteishotellin rakentamiseen

0
Auran Keskustan loihtimassa hyönteishotellissa riittää majoituskapasiteettia.

AURA. Aurassa on ryhdytty toimiin luonnon monimuotoisuuden sekä pölyttäjäkantojen hyväksi. Auraan avataan tällä viikolla maisemapelto, josta kuntalaiset voivat myöhemmin kesällä käydä keräämässä kukkia. Pelto sijaitsee osoitteessa Puistotie 7.

Idea on lähtöisin Auran Keskustan valtuustoryhmän aloitteesta: ryhmä jätti viime vuoden marraskuussa valtuustoaloitteen, joka koski Auran kunnan viheralueiden hoitoa. Valtuustoaloitteessa nostettiin esiin huoli siitä, että luonnonpölyttäjäkannat ovat pahoin taantuneet ja pölyttäjät, kuten kimalaiset ja mehiläiset ovat vähentyneet. Syitä hyönteisten katoamiseen ovat niiden luontaisten elinympäristöjen väheneminen.

–Kukkivat viljely- ja luonnonkasvit, puutarhamarjat sekä hedelmät tarvitsevat hyviä pölyttäjiä tuottaakseen satoa, aloitteessa muistutettiin.

Valtuustoaloitteessa esitettiin, että kunnassa selvitettäisiin kohteet, joissa nurmikkoalueen voisi muuttaa niityksi tai ketoalueeksi sekä niityille istutettaisiin maisemakasveja, joita kuntalaiset voisivat halutessaan käydä poimimassa. Valtuustoaloitteen tavoitteena oli edistää pölyttäjäkantojen elpymistä sekä luonnon monimuotoisuutta.

Tällä viikolla maisemapellolle on tuotu myös viisi kappaletta puolueiden lahjoittamia hyönteishotelleja. Hyönteishotelleja lahjoittivat keskusta, kokoomus, SDP, vasemmisto sekä perussuomalaiset.

Pörriäisten pelastustoimiin tartutaan toden teolla ensi viikon tiistaina, kun Auran kunnan työpaja järjestää hyönteishotellin rakennusneuvontaa.

Torilla pääsee kuulemaan ja näkemään, mikä on hyönteishotelli, miksi sellaisia kannattaa tehdä ja miten sellaisen voi itsekin rakentaa.

Hyönteishotellin rakennusneuvontaa Auran iltatorilla tiistaina 21.6. klo 17–19.