Maisemista ja yötaivasta pitävä Ella Aalto rohkaistui tuomaan töitään Marttilan kirjastoon

0
Ella Aalto on taitava maalari, mutta hän pitää myös piirtämisestä. Maisemien ohella hän tekee mielellään muotokuvia.

MARTTILA. Kirjastossa oleva näyttely on poikinut Ella Aallolle hänen elämänsä ensimmäiset taulukaupat. Yhdeksänvuotias maalari on ajatellut juhlistaa tienestejä hakemalla kaupasta vähän herkkuja ja panemalla loput rahat säästöön.

Teoksiinsa Ella käyttää akryylivärejä. Äiti Mira Mäntylä on kannustanut tytärtään kokeilemaan muun muassa palettiveitsiä, mutta ainakin toistaiseksi Ellan suosikkityövälineitä ovat siveltimet. Niillä hän maalaa mieluiten auringonnousuja tai -laskuja.

Näyttelyn pystyttäminen oli lähes koko ikänsä piirtäneen Ellan mielestä jännittävä ajatus. Eniten häntä mietitytti, mitä kaverit tuumaavat töistä.

– Toistaiseksi kaikki ovat sanoneet, että ne ovat hienoja, Ella kertoo.

Tuleeko sinusta taiteilija?

– Ehkä, mutten ole varma. Mietin vielä, kun mahdollisia ammatteja on niin monia.

Valinnanvaraa Ellalla tosiaan riittää ainakin harrastusten perusteella. Piirtämisen ja maalaamisen ohella hän harjoittelee yleisurheilua sekä pianonsoittoa ja harrastaa myös näyttelemistä Marttilan Nuorisoseurassa.

Ella Aallon taidenäyttely Maisemia on esillä Marttilan kirjastossa 30.6. saakka.