Pöytyän perusturvan talon salaojat ja sadevesijärjestelmä remonttiin

0
Vuonna 1961 valmistuneen Pöytyän kunnanviraston Riihikosken toimipiste eli perusturvan talo tarvitsee salaoja- ja sadevesijärjestelmän remontin. Rakennusta esitetään vuokrattavaksi hyvinvointialueelle.

PÖYTYÄ/Riihikoski. Pöytyän kunnanhallitus velvoittaa teknisen lautakunnan toteuttamaan kunnanviraston Riihikosken toimipisteen, perusturvan talon, salaojan uusimisen ja sadevesijärjestelmän rakentamisen vuoden 2022 aikana. Tämän hetken tiedon mukaan perusturvan taloa tarvitaan myös kuluvan vuoden jälkeen, sillä perusturvan toimisto ei tule kokonaisuudessaan mahtumaan Virastotalon saneerattuihin tiloihin. Perusturvan taloa on esitetty kokonaisuudessaan vuokrattavaksi hyvinvointialueelle vuoden 2023 alusta lukien vähintään lain edellyttämän kolmen vuoden ajaksi, mistä syystä rakennuksen salaoja- ja sadevesijärjestelmä tulee kunnanhallituksen mukaan saattaa kuntoon kuluvan vuoden aikana.

Perusturvan talon kellarin lattialla havaittiin viime vuoden heinäkuussa vettä. Tarkastuksen perusteella todettiin veden tulevan kellarin maanvastaisesta seinämästä läpi puutarhan ja etupihan puolelta. Salaojalinjan kuvaus osoitti salaojan olevan tukossa ja rikki.

Salaojan korjaukseen ja sadevesijärjestelmän rakentamiseen varattiin vuoden 2022 talousarvioon 60 000 euron määräraha. Kunnanvaltuuston päätökseen kuitenkin kirjattiin ponsi, joka velvoittaa kunnanhallituksen ottamaan huomioon perusparannushankkeiden toimeenpanossa kiinteistötyöryhmän valmisteleman toimitila- ja kiinteistöstrategian tulokset.

PERUSTURVAN talon sisäilmaa on tutkittu vuonna 2018. Tutkituista näytteistä ei löytynyt poikkeavia määriä mikrobeja eikä muitakaan haitta-aineita, mutta rakenneavauksissa paljastui, että kaikissa ulkoseinä- ja yläpohjarakenteiden kohdissa ei ole höyrynsulkumuovia, minkä vuoksi rakenteen läpi pääsee kulkeutumaan vuotoilmaa ja sen mukana mahdollisia epäpuhtauksia huonetilaan. Korjaustoimet edellyttäisivät rakennuksen täydellisen peruskorjauksen. Lisäksi vuonna 2004 on todettu rakennuksen viemärien olevan käyttöikänsä päässä. Tämä on aiheuttanut monesti viemärilinjan avauksia ja huuhteluja.

Kunnanhallituksen alainen toimitila- ja kiinteistötoimikunta on käsitellyt perusturvan talon tilakysymystä, mutta ei ole tehnyt vielä esitystä sen osalta. Toimikunnan esitys valmistuu vasta alkusyksyllä. Tällä hetkellä kiinteistö on luokiteltu lisäselvityksiä kaipaavaksi kiinteistöksi.

Perusturvan talo on valmistunut vuonna 1961.