Sairaanhoitaja Liisa Kiskonen tykästyi Auran Kotihoidon sähköpyöriin

0
Liisa Kiskonen ja Ulla-Maija Haapalainen vaihtoivat ajatuksia uudesta sähköpyörästä Auran Kotihoidon toimitalon pihalla.

AURA. Kotihoito on saanut käyttöönsä kaksi Helkama Aino -sähköpyörää. Vapaa-ajallaankin sähköpyöräilyä harrastava sairaanhoitaja Liisa Kiskonen iloitsee hankinnasta.

Hänen mukaansa fillarilla kulkee Auran keskustan alueella yhtä nopeasti kuin autolla ja samalla saa nautittua ulkoilusta. Se taas piristää mieltä. Kiskonen kertoo sähköavusteisen Helkaman rullaavan niin keveästi, ettei satulassa tarvitse suuremmin ponnistella.

Keskustaajaman ulkopuolelle suuntautuville pidemmille työkeikoille Kiskonen lähtee vastaisuudessakin autolla. Myös sateen sattuessa hän aikoo jättää Helkaman talliin. Sadeasun riisuminen ja pukeminen olisi asiakaskäyntien lomassa turhan työlästä.

Avopalvelun ohjaaja Ulla-Maija Haapalainen kiittelee sähköpyöriä ennen muuta ekologisiksi. Tärkeänä asiana Haapalainen pitää myös sitä, että niiden avulla hoitajat pääsevät asiakkaiden luo, vaikkei heillä aina olisi omaa autoa käytettävissä.

Haapalaisen arvion mukaan pyöräily saattaa hivenen vähentää kunnan maksettaviksi koituvia kilometrikorvauksia. Yhdelle hoitajalle voi kertyä noin 500 kilometriä työajoa kuukaudessa, suurin osa tosin taajaman ulkopuolelta.