Sora-Sanni ja Vesi-Vihtori jäävät historiaan – Jatkossa Oripäässä palkitaan Vuoden oripääläinen

0
Esa Lähteenmäki jää Oripään historian viimeiseksi Vesi-Vihtoriksi ja Hannele Rouhiainen Sora-Sanniksi. Lähteenmäki ja Rouhiainen palkittiin karvahatuin ja kunniakirjoin marraskuun lopulla 2021. Jatkossa Oripäässä valitaan Vuoden oripääläinen. Kuva: Asko Virtanen

ORIPÄÄ. Oripää luopuu ”kunniakuntalaisten” Sora-Sannin ja Vesi-Vihtorin nimeämisestä. Arvonimien tilalle otetaan käyttöön Vuoden oripääläinen -tunnustus, joka voidaan myöntää paitsi yksittäisille ansioituneille kuntalaisille myös organisaatioille, yrityksille tai yhdistyksille. Tunnustuksen saamisen edellytyksenä on, että tunnustuksen saaja on tehnyt Oripäätä tunnetuksi, edistänyt kuntalaisten elinoloja, tukenut kuntalaisia tai tiedon jakamista ja on osoittanut kotiseuturakkautta.

Vuoden oripääläisen valitsevat sivistyslautakunnan puheenjohtaja ja varapuheenjohtaja sekä kirjastonjohtaja kuntalaisten tekemien ehdotusten pohjalta. Vuoden oripääläinen palkitaan perinteiseen tapaan joulunavaustapahtumassa. Hänen odotetaan osallistuvan kunnan tapahtumiin valintaansa seuraavana vuonna.

Sora-Sanni ja Vesi-Vihtori arvonimistä luopumisen taustalla on vähentynyt kiinnostus arvonimiin. Viime vuosina ehdotuksia Sora-Sanniksi ja Vesi-Vihtoriksi on tullut niukasti. Sivistyslautakunta katsoikin, että on tullut aika uudistaa aktiivisten kuntalaisten palkitsemista ja ottaa käyttöön Sannin ja Vihtorin tilalle Vuoden oripääläinen -tunnustus.