Tervemenoa kylään kyliin

0

Avoimet kylät -päivä avaa ovet kyliin taas lauantaina. Kahden vuoden koronarajoitusten jälkeen päästään virtuaalivisiittien sijasta oikeasti kylään. Auranmaaltakin löytyy monta mainiota vierailukohdetta ja sääennuste povaa kesäisen mukavaa kyläilykeliä.

Avoimet kylät -päivästä on innostuttu erityisesti Tarvasjoella ja Yläneellä. Tarvasjoella päivää ovat lähteneet toteuttamaan useat eri yhdistykset yhteistyössä. Päivän kaikki kohteet kiertämällä saa hyvän kuvan siitä, mitä kaikkea pieni kylä voi asukkailleen tarjota. Myös Yläneen esimerkki osoittaa, ettei maaseutu suinkaan ole kuollut, vaan elämä kaupunkien ulkopuolella voi olla hyvinkin vireää. Päivän tavoite lisätä kylätoiminnan tunnettuutta ja esitellä kylien monipuolista toimintaa taatusti toteutuu.

Päivän tapahtumatarjonnasta löytyy jotakin jokaiseen makuun ja ihmeteltävää riittää aamusta iltaan. Auranmaan kylissä järjestetään muun muassa kirppiksiä, näyttelyitä, uintia, luistelua, grillaamista, pihapelejä, hyönteishotellien nikkarointia ja avoimia ovia. Parasta päivässä lienee kuitenkin mahdollisuus tavata paikallisia ihmisiä, jutustella, kysellä ja vaihtaa kuulumisia kepeän kesäisen puuhastelun merkeissä.

Avoimet kylät järjestetään valtakunnallisesti nyt kahdeksatta kertaa. Vuonna 2019 tapahtumissa vieraili arviolta 93 000 kävijää, joiden lisäksi tapahtumiin osallistui noin 9 000 vapaaehtoista. Vilkasta kyläilypäivää toivotaan nytkin.