Valmixille löytyi pelastaja – Irtisanottuja pyydetään palaamaan tutulle työpaikalle

0
PNM Holding Oy:n ostama Vitario Oy tuli tunnetuksi ammattikeittiöiden keskuudessa tuoreiden salaattien sekä hedelmä- ja kasviskomponenttien tuottajana.

PÖYTYÄ/Kyrö. Konkurssiin 25.5. ajautuneen Vitario Oy:n irtisanotuille työntekijöille on tarjottu mahdollisuus jatkaa töitä tutuissa tiloissa uuden omistajan palveluksessa.

Vitarion liiketoiminnan 8.6. ostaneen PNM Holding Oy:n toimitusjohtaja Richard Bergströmin mukaan osaavat työntekijät ovat avainasemassa, kun liiketoimintaa ryhdytään kehittämään. Vitario työllisti noin 40 vakituista työntekijää, kymmenkunta vuokratyöläistä sekä joukon alihankkijoita.

Kyrössä olevia tiloja Bergström pitää melko tarkoituksenmukaisina, eikä PNM Holdingilla ole suunnitelmia viedä Valmix-nimellä jatkavaa yritystä muualle.

– Se ei tule kuuloon, koska ostimme toimitilat ja suurin osa työntekijöistä asuu Kyrössä sekä sen lähialueella, Bergström perustelee.

Toimitusjohtajan mukaan näköpiirissä ei ole tarvetta vähentää Kyrössä työskentelevän henkilökunnan määrää, mutta kokonaistilanne sekä henkilöstöasia selkeytyvät tulevien kuukausien aikana.

Tuotanto pian käyntiin

Konkurssiin Vitario Oy ajautui pitkään jatkuneen koronakriisin ja siitä aiheutuneiden vakavien vaurioiden vuoksi. Yrityksen liikevaihto oli vuonna 2021 noin 7 miljoonaa euroa.

Richard Bergström nostaa Vitarion vahvuuksiksi erinomaiset tuotteet sekä hyvän toimitusvarmuuden. Hänen mukaansa vanhat asiakkaat ovat olleet tyytyväisiä kuullessaan liiketoiminnan jatkumisesta.

130 henkilöä ennestään työllistävä PNM Holding aikoo kääntää Valmixin kannattavaksi hakemalla synergiahyötyjä ja käymällä läpi prosesseja.

– Ideoita on kertynyt aika paljon. Tutkimme mahdollisuutta saada lisää volyymejä uusilla tuotteilla, Bergström kertoo.

Valmixin tuotantolinjat ehtivät olla pysähdyksissä kolmisen viikkoa. Bergström arvioi niiden lähtevän käyntiin viikon tai kahden sisällä.

Takana on vahva konserni

PNM Holding -konserni tähtää Valmixin tuella entistä vahvemmaksi kotimaisen elintarviketukkukaupan yhteistyökumppaniksi.

Richard Bergström toteaa, että hedelmä- ja vihanneskategoria tulee olemaan tärkeä osa konsernin valikoimaa lihan ja kalan sekä gourmet-tuotteiden ohella.

Konserniin kuuluu neljä operatiivista yhtiötä, joista tunnetuimmat ovat erikoislihojen ja gourmet-tuotteiden maahantuontia harjoittava PNM Gourmet Oy sekä kalatuotteisiin erikoistunut jalostaja Ab Chipsters Food Oy.

PNM Holding -konsernin viime vuoden liikevaihto oli noin 51 miljoonaa euroa.