Anna kehun kiertää: Teemu Keronen innostaa marttilalaisia lapsia esimerkillään

0
Marttilan Murron seuratyöntekijä Teemu Keronen jätti kilpaurheilun pari vuotta sitten, mutta hän juoksee ja hiihtää edelleen mielellään sekä pelaa tilaisuuden tullen pallopelejä.

MARTTILA. Marttilan Murron seuratyöntekijän pesti on Teemu Kerosen, 26, ensimmäinen työpaikka.

Hän valmistui viime vuonna liikuntatieteiden maisteriksi Jyväskylän yliopistosta pääaineenaan liikunnan yhteiskuntatieteet. Tällaisen opintopolun käyneistä voi tulla esimerkiksi vapaa-aikasihteerejä, liikunta-alan yrittäjiä tai seuratyöntekijöitä. Keronen sanoo olevansa Marttilan Murron palveluksessa mieleisessään työssä ja esittelee urheilukentän lempipaikakseen.

Kotikonnuillaan Pohjois-Karjalan Rääkkylässä hän vietti suuren osan vapaa-ajastaan yleisurheilun parissa, Oravisalon Urheilijoiden riveissä. Jyväskylässä asuessaan hän edusti Jyväskylän Kenttäurheilijoita päälajinaan 400 metrin juoksu.

Vuosi hanketta jäljellä

Marttilassa ihastellaan Teemu Kerosen taitoa innostaa lapsia liikkumaan kerhotoiminnan merkeissä.

Opit ohjaamiseen nuorukainen on saanut koulutuksen myötä yliopistossa, valmentaessaan urheilijoita sekä vetäessään liikuntakerhoja. Tärkeänä asiana Keronen pitää sitäkin, että hän on varttunut innostavien ohjaajien ja valmentajien seurassa.

– He toimivat vapaaehtoispohjalta ja uhraavat paljon vapaa-aikaansa, Keronen kiittelee.

Hän pyrkii ohjaamaan Marttilan liikuntakerhoihin tulevia koululaisia ennen muuta esimerkillään, kuuntelemaan heitä ja kohtelemaan siten, kuin haluaisi itseään kohdeltavan.

Seuratyöntekijän pestin hankekausi Marttilan Murrossa kestää kaksi vuotta – vielä on vuosi jäljellä. Kyseessä on opetus- ja kulttuuriministeriön tukema hanke, jossa toivotaan liikuntakärpäsen puraisevan etenkin lapsia ja nuoria.

Kannustusta ja seuraa

Miten liikuntakipinä saadaan kytemään jatkossakin marttilalaisissa?

– Läheisten antama kannustus on ensiarvoisen tärkeää, Keronen neuvoo. Itse hän on saanut sitä varsinkin isältään.

Seuratyöntekijä kehottaa muistamaan, ettei kukaan jaksa puurtaa kovin pitkään yksin.

Lähipiirin tarjoaman tuen lisäksi liikuntainnon ylläpitämiseksi tarvitaan harrastuskavereita, onnistumisen kokemuksia ja aimo annos yhdessä tekemisen meininkiä. Sitä on hyvä vaalia pelaamalla kaveriporukan kesken vaikka jalkapalloa, pesäpalloa, sählyn tapaista tossupalloa ja talvella pipolätkää. Ne eivät vaadi kalliita varusteita tai kummoista kenttää.

Kerosen toive on, että opetus- ja kulttuuriministeriön tukema projekti saisi jatkoa, jotta marttilalaiset koululaiset voisivat käydä jatkossakin maksuttomissa liikuntakerhoissa.

Oppilaiden esittämien toiveiden perusteella tarjolla on esimerkiksi palloilukerho, temppukerho, keppihevoskerho ja lajikokeilupäiviä. Höntsämieliset aikuiset pääsevät puolestaan pitämään hauskaa joukkuepelien merkeissä.

Olosuhteet kunnossa

Omaa tulevaisuuttaan Teemu Keronen ei ole juuri ehtinyt miettiä. Näillä näkymin hän asuu Marttilan kunnan vuokra-asunnossa vaimonsa ja yksivuotiaan poikansa kanssa liikuntaprojektin loppuun saakka.

Paikkakunnan hyväksi puoleksi hän toteaa sen, että kaikki tuntevat toisensa ja verkostoituminen on helppoa. Myös lapsiperheille tarkoitetut palvelut ovat Marttilassa kunnossa.

Paikallisia liikuntaolosuhteita Keronen kehuu niin hyviksi, kuin ne vaan voivat pienessä kunnassa olla.

Anna kehun kiertää -juttusarjassa pistetään kehu kiertoon. Teemu Kerosen kehui Eemi Rantamäki. Seuraavaksi esitellään Teemu Kerosen kehuma henkilö.


Kehu kiertoon

Kuka: Teemu Keronen
Mitä: Marttilan Murron seuratyöntekijä
Kehut: ”Teemu Keronen on ammattitaitoinen liikuntakerhojen vetäjä. On helppo huomata, miten lapset nauttivat hänen ohjaamistaan kerhoista”, kehui Eemi Rantamäki