Aura pärjää hienosti Varsinais-Suomen työllisyystilastossa

0
Aurassa oli kesäkuun lopussa 46 avointa työpaikkaa. Viime vuoden kesäkuussa niitä oli 19.

AURANMAA. Varsinais-Suomen työ- ja elinkeinotoimistossa oli kesäkuun lopussa 21 800 työtöntä työnhakijaa. Viime vuoden tilanteeseen verrattuna työttömien määrä väheni 3 600 henkilöllä.

Auranmaan kunnista parhaiten Varsinais-Suomen ELY-keskuksen toimittamassa työllisyyskatsauksessa menestyi Aura, missä työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 5,6 %. Marttilassa sekä Koskella työttömien työnhakijoiden osuus työvoimasta oli 6,2 %, Oripäässä 7,2 % ja Pöytyällä 7,4 %. Loimaan lukuarvo 8,5 % oli Varsinais-Suomen kolmanneksi kehnoin Turun ja Salon jälkeen.

Auraakin paremmin edellä mainitulla lukuarvolla mitattuna menestyivät Parainen 5,5 %, Lieto 5,2 %, Masku 4,5 %, Paimio 4,4 %, Rusko 4,3 % ja Sauvo 3,6 %.

Auranmaan kunnista työttömyys väheni prosentuaalisesti mitattuna eniten Koskella, -25 %. Seuraavina tulivat Marttila -24 %, Aura – 20 % ja Pöytyä – 13 %. Koko maakunnan synkin prosenttiluku kirjattiin Oripäähän, missä työttömien määrä nousi 50 prosentilla. Kesäkuussa 2021 Oripäässä oli 28 työtöntä työnhakijaa ja kesäkuussa 2022 heitä oli 42.

Liedossa työttömien työnhakijoiden määrä väheni vuoden takaiseen verrattuna 18 % ja Loimaalla 8 %.

Eri toimialoista työttömien työnhakijoiden määrä supistui voimakkaimmin hotelli- ja ravintolasektorilla, metalliteollisuudessa, tekniikan tehtävissä sekä myynnin ja kaupanalan tehtävissä.

Vaikka työllisyystilanne kehittyi pääasiassa positiiviseen suuntaan, pitkäaikaistyöttömien määrä jatkoi kasvuaan. Kesäkuun lopussa yli vuoden yhtäjaksoisesti työttömänä olleita oli 7 600, eli 100 henkilöä enemmän kuin vuotta aikaisemmin.

Kesäkuun viimeisenä päivänä alueen työ ja elinkeinotoimistossa oli tarjolla 8 000 avointa työpaikkaa. Se on 36 % enemmän kuin vuosi sitten.