Elisenvaaran uudet tilat saivat innostuneen vastaanoton

0
Kotitalousluokassa kotiluokkaansa pitävien seiskaluokkalaisten mukaan ensivaikutelma Elisenvaaran uudesta koulurakennuksesta on hyvä. Erityismaininnan saivat kotitalousluokan mukavat tuolit.

PÖYTYÄ/Kyrö. Elisenvaaran koulun käytävillä kävi keskiviikkona hyörinä, kun syyslukukauden aloittaneet oppilaat tutustuivat uuteen opinahjoonsa. Ensitunnelmat olivat positiiviset.

–Hyvältä ja hienolta näyttää. En tiedä, olenko vielä koko koulua kiertänyt, mutta tilaa on paljon, neljäsluokkalainen Liisamaija Kontturi tuumaili ensimmäisenä koulupäivänä.

–Täällä on kiva ruokala ja koulu on iso, mutta piha puuttuu, luokkakaveri Wiljam Sipilä huomioi ja myönsi uuteen kouluun siirtymisen hieman jännittäneen.

–Yöllä vähän kutitti. Oli jotain perhosia vatsassa.

Lukion äidinkielenopettaja Anu Virpiäkin hieman jännitti, mutta hän totesi uudet tilat otetun innostuneena vastaan.

–Ihanalta vaikuttaa, hän summasi varmastikin useampien koulun käyttäjien tuntoja.

Rehtori Mika Virtasta lokakuuhun sijaistava Terhi Westerlund oli myös tiloihin tyytyväinen ja kertoi lähes kaiken olevan valmiina pihaa lukuun ottamatta. Pihan pitäisi Westerlundin mukaan valmistua syyslomaan mennessä.

–Jotain höyläpenkkejä vielä puuttuu ja jonkin verran on siivottavana lavoja, joilla tavaroita on siirretty, Westerlund kertoi.

Lukiolaiset kaipailivat kahvinkeitintä taukotilaansa, mutta vaikuttivat ottaneen tilan tyytyväisyydellä haltuunsa.

–Vähän hakusessa on paikat vielä, mutta vanha Elisenvaara oli sokkeloisempi, lukion toisen vuoden opiskelija Veera Kallio mietti ja totesi tilojen voittavan viipalekoulun, vaikka sielläkin oli hyvä opiskella.

Kallion mukaan erityisesti liikuntasali näyttää kivalta ja ruokasali, mutta Juulia Simolan kanssa hän pohdiskeli, onko ruokasalissa riittävästi tilaa.

Kotitalousluokassa kotiluokkaansa pitäviltä seitsemäsluokkalaisilta uusi koulu sai hyvän arvion ja erityiskiitokset meni kotitalousluokan mukaviksi koetuille tuoleille.

Kotiväki pääsee tutustumaan uuden koulurakennuksen tiloihin 8.10. pidettävien avoimien ovien aikana. Vuokralla olleet viipaleet eivät enää ole käytössä, mutta vuokra-aika jatkuu vuoden loppuun. Westerlundin mukaan viipaleissa on vielä jonkin verran irtaimistoa, jota ei ole ennätetty siirtää. Osa viipaleissa käytössä olleista kalusteista vietiin Riihikosken viipalekouluun.