Ella ja kaverit eivät jäädy näyttämöllä

0
Ryhmän vanhimmat, Tanulan perustajajäsenet Sanni Ansaranta ja Sara Hänninen nähdään myös rooleissa.(Kuva: Katriina Reijonen)

LIETO/Tarvasjoki. Tarvasjoen Nuorisoseuran lastenteatteri eli Tanula ottaa haltuun Vuorilinnan kesäteatterilavan perjantaina 5.8. Kolmetoista rohkeaa lasta ja nuorta esittää koko perheen hupailun Ella ja kaverit teatterissa. Näytelmän on dramatisoinut Timo Parvelan kirjan pohjalta Minna-Stiina Saaristo-Vellinki.

Ohjaaja Sara Hänninen on innoissaan lähestyvästä ensi-illasta. Näytelmää on treenattu kunnianhimoisella aikataululla, ja lasten teatteritaitojen huimaa kehitystä on ollut ilo seurata.

–Kirjoitin eilen käsiohjelmaan ohjaajan sanat, ja melkein pillitin niitä kirjoittaessani. Muistan, miten aluksi näytteleminen oli jäykkää, mutta nyt kaikki ovat niin elementissään. Itse asiassa kaksi nuorinta näyttelijää osaa koko näytelmän ulkoa! Siitä huomaa, että miten omistautunut ryhmä on tälle.

Ella ja kaverit teatterissa kertoo Timo Parvelan Ella-kirjoista tutusta luokasta. Kekseliäät oppilaat päätyvät tällä kertaa syväsukellukselle teatterin maailmaan.

Luokan opettaja (Sanni Ansaranta) saa kauhukseen kuulla, että on hänen vuoronsa koordinoida koulun joulujuhlanäytelmä. Jo pelkkä ajatus tuntuu tuulimyllyjä vastaan taistelemiselta.

Ella (Elli Pönkkä), Hanna (Siiri Hänninen), Tiina (Kaisa Nikula), Pate (Mella Haavisto), Tuukka (Jesse Syld), Samppa (Markus Harinen) ja Pukari (Melina Suittio) yrittävät pelastaa opettajan pinteestä naamioitumalla presidenteiksi. Pelastusyritys on vain alkusoittoa touhukkaiden oppilaiden seikkailussa.

Rehtori (Wilma Hallberg) ei anna opettajalle armoa, vaan lähettää koko luokan tutustumaan oikeaan teatteriin. Junamatkalla opettaja, Pate ja Samppa saavat pistää näyttelijäntaitonsa peliin kon-duktöörin suorittaessa lipuntarkastusta.

Pullonpalautusrahoja kerännyt luokka päätyy myös huutokauppaan, josta kotiin tuomisina luokalla on kaikkea tuiki tarpeellista heinäpaaleista kottikärryihin.

Kuin ihmeen kaupalla joulukuvaelma valmistuu, mutta kuten arvata saattaa, esityksen ollessa käsillä kaikki ei mene ennalta suunnitellusti.

–Näytelmässä ei olla ihan niin joulutunnelmissa kuin voisi luulla, Hänninen naurahtaa ja vakuuttaa joulukuvaelman valmistelun sopivan erinomaisesti Tarvasjoen kesäteatterin lavalle.

Yhdessä tekeminen on tärkeää


Tanula ei ole aiemmin esiintynyt ulkona. Edellisestä produktiosta on koronan vuoksi muutenkin aikaa. Ryhmä on kuitenkin pysynyt aktiivisena ja tehnyt teatteriharjoitteita ja -leikkejä.

–Kun kuulin, että kesäteatterilla ei ole esitystä, sanoin, että meillä on valmis ryhmä. Aloimme harjoitella huhtikuun puolivälissä ja saimme mukaan myös uusia näyttelijöitä. Meitä on iso porukka ja on kiva, että täällä meillä on iso lava, jossa mahdumme tekemään.

Hänninen näyttelee itse pientä roolia opettajan vaimona. Lisäksi hän ja Sanni Ansaranta ovat koordinoineet markkinoinnin, puvustuksen ja lavastuksen. Toteutuksessa näkyy lasten kädenjälki.

–Meidän vahvuutemme on se, että annamme lasten ja nuorten osallistua ihan kaikkeen: lavasteiden pystytykseen, puvustukseen ja niin edelleen.

Hänninen haluaa pitää kiinni siitä, että kaikilla on hyvä mieli harrastaa.

–On tärkeää, että jokaisen on kiva tulla teatterille ja toteuttaa omaa rooliaan.

Naurulupaus annettu


Näytelmä on täynnä hauskaa ja värikästä sekoilua, eikä ole epäilystä, mitä tyylilajia Ella ja kaverit teatterissa edustaa.

–Kyllä tämä on puhdasta komediaa. Timo Parvelan kirjat ja näytelmät ovat siitä hyviä, että niissä on huumoria, joka on kirjoitettu aikuisille ja juttuja, jotka naurattavat lapsia. Jokainen löytää niistä jotain, mille nauraa.

Näytelmä sopiikin ohjaajan mukaan hyvin kaikenikäisille.

–Kuka tahansa, joka haluaa pienen levähdystauon arjesta ja nauttia tästä kokonaisuudesta, voi tulla katsomaan esityksiä, Hänninen tiivistää.

Tarvasjoen Nuorisoseuran lastenteatteri esittää: Ella ja kaverit teatterissa (Vuorilinna, Salomäentie 9, Tarvasjoki). Ensi-ilta pe 5.8. klo 18. Muut näytökset la 6.8. klo 14, pe 12.8. klo 18, su 14.8. klo 14, pe 19.8. klo 18, su 21.8 klo 14. Näytelmän kesto 1 h + väliaika. Liput 15 €/10 € ennakkoon: puoti.nuorisoseurat.fi