Matti Kaipainen, vko 35

0
Matti Kaipainen.

Nimi, ikä, paikkakunta, työ?
Matti Kaipainen, 63, syntyisin Kotkasta, asun Yläneellä, Pöytyän kirkkoherra.

Mikä sai sinut viimeksi ilahtumaan?
Mustikkametsä.

Mitä harrastat ja mikä siinä viehättää?
Uintia, pyöräilyä ja historiaa. Liikkuminen luonnossa rentouttaa. Historiassa minua kiehtovat etenkin suomalaisista tehdyt ja Suomeen liittyvät elämäkerrat. Niitä lukiessa tulee tehneeksi löytöjä ja saa ahaa-elämyksiä. Olen lukenut etenkin julkisuuden henkilöistä kirjoitettuja elämäkertoja. Sitä kun on syntynyt vuonna 1959, elämään alkaa jo olla kosketuspintaa. Tarinoita lukiessani mietin, että missäs minä olin, kun kirjan päähenkilölle sattui sitä tai tätä.

Jos voisit muuttaa yhden asian, mikä se olisi?
Enemmän kynää ja paperia. Tarkoitan sitä, että kännyköitä, nettiä ja muita digitaalisia härpäkkeitä voisi jättää vähemmälle. Asiat tuntuvat jotenkin vakuuttavammilta, kun ne on kirjoitettu paperille.

Mitä terveisiä lähettäisit kotikuntasi päättäjille?
Puhalletaan yhteen hiileen!

Mikä on sinulle tärkein kotikuntasi lähipalvelu?
Vaikea sanoa yhtä. Lähellä oleva ruokakauppa on tärkeä. Kirjasto on hyvä ja terveysasemakin on tärkeä. Kalikassa on kuntalaisille ilmainen sauna. Siellä olemme käyneet kesällä jonkunkin verran.

Kuka tai mikä ansaitsisi saada 500 euron setelin?
Joku liikuntarajoitteinen ihminen.

Mikä on lempielokuvasi, -kappaleesi, -urheiluseurasi tai kirjasi (jokin näistä) ja miksi?
Lähtisin miettimään urheilu- tai kirjaosastoa. Sanonpa jalkapalloseuran, se on KTP. On siinä ja siinä nouseeko se SM-liigaan.

Edellinen viikon henkilö halusi kysyä sinulta: Miten maaseudun elinvoimaa voitaisiin kehittää?
Löytämällä uusi innovaatio. Jotkut kunnat ovat nostaneet talouttaan tuulivoimahankkeilla. Pöytyällä elinvoiman kehittämien ei välttämättä onnistu tuulivoimalla, mutta jollain muulla keinolla kylläkin. Täällähän tehdään esimerkiksi myssyjä. Jotain vähän samankaltaista, mutta uutta sen pitäisi olla.

Mitä kysyisit seuraavalta viikon henkilöltä?
Pelkäätkö tulevaisuutta?