Opistoilla laaja kirjo kursseja

0

Auranmaan kansalaisopistojen lukuvuosi on alkamassa jälleen kerran runsaana ja monipuolisena. Vaikka kaupunkien kansalaisopistojen kurssitarjonnalle paikalliset kansalaisopistot eivät määrässä aivan pärjääkään, kurssitarjonnan monipuolisuuteen voidaan täälläkin olla tyytyväisiä. Kansalaisopistojen opinto-ohjelmien selaaminen onkin vähän kuin olisi karkkikaupassa.

Kansalaisopistoilla on oma tärkeä tehtävänsä maaseudun elävöittäjänä. Ne tarjoavat harrastusmahdollisuuksia kaikenikäisille makramee-solmeilusta geokätköilyyn. Hinnallakaan kurssit eivät ole pilattu. Tuntihinta on kurssista riippuen noin 1–5 euron luokkaa.

Paitsi että kansalaisopistot tarjoavat mielekkäitä harrastusmahdollisuuksia ja oppia monilta elämän saroilta, niiden tarjoamille kursseille on myös sosiaalista tilausta. Kursseilla tutustuu uusiin ihmisiin ja Auranlaakson kansalaisopiston Löydä kumppani 60+-ikäisenä -luennoilla voi saada jopa hyviä vinkkejä rakkauden löytämiseen. Vaikka opetus onkin laadukasta, opistojen kursseille uskaltaa myös lähteä hyvillä mielin matalalla kynnyksellä.

Jos kansalaisopistojen opinto-ohjelmasta ei löydä mitään itseä kiinnostavaa, vika on todennäköisesti jossain muussa kuin kurssitarjonnassa.