Pöytyän kausi päättyi putoamiseen Superpesiksestä

0
Pöytyän Urheilijoiden visiitti Superpesiksessä jäi tällä erää yhden kauden mittaiseksi, kun Roihu voitti joukkueen keskiviikkoiltana. Arkistokuva: AVL:n arkisto / Timo Kesti

Roihu–PöU 2–0 (9–7, 7–2). Keskiviikkona Pöytyän naisjoukkueella oli veitsi kurkulla ja superpesispaikka uhattuna, kun se matkusti Helsinkiin Roihun vieraaksi putoamiskarsinnan neljänteen osaotteluun. Joukkue tarvitsi vieraskentältä voiton, jotta taistelu sarjapaikasta olisi jatkunut. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan Roihu sai juhlia ottelun voittoa värikkäiden vaiheiden jälkeen jaksoin 2–0 (9–7, 7–2).

Ottelun tulos tietää sitä, että Pöytyä putoaa ensi kaudeksi sarjaporrasta alemmas, Ykköspesikseen. Seuran visiitti pääsarjassa jäi tällä erää yhden kauden mittaiseksi. Pöytyän pelinjohtaja Aleksi Mäkelän kasvoilta paistoi pettymyksen aiheuttama tyhjyys.

–Joukkueen ulkopeli ei tässä ottelussa kestänyt, mutta se on aika pieni juttu tässä vaiheessa. Koko kauden tasolla emme päässeet siihen, mihin yritimme, toivoimme ja tähän saakka uskoimme. Minua harmittaa toki joukkueen, mutta eniten seurayhteisön puolesta, joka on tehnyt hienoa työtä taustalla ja mahdollistanut hyvän kauden. Meistä ei nyt ollut jatkopaikan ottajiksi. Nyt harmittaa, eihän kukaan halua pudota sarjasta, Mäkelä kommentoi mietteliäänä.

Pelin avausvuorossa kotijoukkue rytkäisi taululle heti neljä täysosumaa; mukaan mahtui juoksut niin vapaataipaleella kuin kunnarillakin. Pöytyä ei saanut tasoittavalla sisäpeliään pyörimään. Toisessa vuoroparissa Roihu siirtyi 5–0-johtoon kolmospuolen läpilyönnin siivittämänä.

Pöytyä avasi myös juoksutilinsä, kun Petra Kaitonen tälläsi pallon väliin ja Kaisa Viitala porhalsi kotipesään. Pian syntyi kavennus 5–2:een, Maria Sveholmin kakkospuolen sijoituksella kotiin juoksi Veera Tyynelä.

Kolmannessa vuorossa Roihu iski jälleen neljä juoksua lisää, kun Lotta Nummikari kuritti Pöytyän kakkospuolta tykittämällä pallon kaksi kertaa kauas maisemiin. Joukkueiden välinen ero venähti peräti 9–2:een. Pöytyä ei jäänyt omalla lyöntivuorollaan aseettomaksi, vaan käynnisti kirinsä kolmella juoksulla. Ensin Sanni Kyläpekka livisti kotipesään ja sen jälkeen Essi Ilmasen lyönti keskelle kenttää toi Sveholmin kotiin. Vauhdin ollessa päällä Aurora Frantsilan kolmospuolen pyssytys kavensi numerot 9-5:een Vilja Aholan kirmatessa kotipesään. Pöytyän punavalkoiset saivat tästä lisävirtaa ja nollasivat päätösvuorossa Roihun pelin kylmällä tavalla.

Tasoittavalla Pöytyän peräpään lyöjät tekivät tilanteen, josta syntyi tulosta. Kaitonen kumautti pelivälineen koppareiden eteen ja Kyläpekka viiletti kavennuksen. Seuraavaksi Sveholmin lyönti tuotti vaikeuksia etukentälle ja Pinja Rouhiainen nostatti pöytyäläiskannattajien tunnelmaa 9–7-kavennuksella. Tähän punavalkoisten nousu kuitenkin pysähtyi.

Toisen jakson kahdessa ensimmäisessä vuoroparissa Roihu onnistui tekemään kummassakin yhden juoksun välilyönneillä. Pöytyän kotiutuspaikat olivat vähissä, eikä joukkue onnistunut hyödyntämään niitä. Pöytyän punavalkoisten iskun paikka oli kolmannessa vuorossa, jossa joukkue pystyi luomaan kärkietenijöiden rakentamilla tilanteilla painetta Roihun ulkokentälle. Paine tuotti tulosta ja kavennus 2–1:een näki päivänvalon, kun Ilmanen kotiutti Värrin välilyönnillä. Tasoitusta haettiin vimmatusti, mutta juoksut loistivat poissaolollaan. Tasoittavalla Roihu kehitteli pikatahtia ajolähdön, josta se kiskaisi yhden juoksun. Seuraavasta tilanteesta Nummikari junttasi lyöntinsä ratkaisevasti kolmannen kerran kakkospesän tuntumasta läpi ja tyhjensi pajatson kunnarilla sekä kolmella tavallisella juoksulla.

Päätösvuorossa Kaitosen lyömä ja Minttu Reunasen tuoma 7–2- kavennus oli enää laiha lohtu ja Pöytyän kausi päättyi karuihin pettymyksen kyyneliin.
Jere Hellsten