FC KyPS varmisti sarjanousun Marttilassa

0
Vaikka FC KyPS oli hallitsevampi joukkue, oli myös Marttilan Murrolla hyvät hetkensä. Kuva: Juha Lahti

MARTTILA. Kyröläinen jalkapallo on tällä hetkellä hyvässä nosteessa. FC KyPS kävi poimimassa kolme sarjapistettä sunnuntaina Marttilan tekonurmelta Marttilan Murron kustannuksella varmistaen samalla kahden parhaan joukkoon sijoittumisen lohkossaan 6-divisioonassa. Tämä tarkoitti samalla sitä, että FC KyPS nousee ensi kaudelle sarjaporrasta ylemmäs eli 5-divisioonaan.

Sunnuntainen peli ja selvä 6–0 voitto ei jättänyt mitään jossiteltavaa siitä, kumpi peliä vei. Kyröläisten liikkuvuus, pelinopeus ja pelin lukeminen olivat selvästi marttilalaisia paremmalla tasolla.

–Kauden mittaan syöttöpelimme on parantunut huomattavasti. Me puhumme kentällä paljon, ja se on erittäin tärkeä asia myös. Homma toimii, kertoi pelaajana kentällä ahkeroinut ja kaksi maalia viimeistellyt Teemu Raunio.

Vaikka FC KyPS:lla onkin tällä hetkellä sarjajohto lohkossaan, takaa se vasta sijoittumisen kahden parhaan joukkoon. Samalla pistemäärällä tällä hetkellä on lohkossa Torre Calcio, mutta yhden ottelun vähemmän pelanneena. Nämä kaksi joukkuetta ovatkin menossa siis ensi kaudelle 5-divisioonaan pelaamaan.

–Ja se varsinainen kauden finaalimatsi tässä lohkossa onkin juuri viimeinen ottelumme Torre Calciota vastaan, jossa saatetaan lopullisesti ratkaista lohkon voittaja, joukkueenjohtaja Kari Frantti mainitsee.

Suunnitelmia tulevalle kaudelle

Siirtyminen sarjaporrasta ylemmäs tarkoittaa samalla myös pelillisen tason nousua. FC KyPS on tästä hyvin tietoinen ja se on jo ennakoinut asiaa.

–Samalla hyvällä fiiliksellä tulemme jatkamaan ensi kaudellakin. Vakituisen valmentajan saaminen joukkueeseen on myös ensiarvoisen tärkeää nyt, kun nousemme sarjaporrasta ylemmäs, Frantti mainitsee.

Joukkueen tilanne pelaajapuolella on hyvä. Jokaiseen otteluun on saatu riittävä määrä pelaajia. Myös jopa B-junioreita on mukavasti toiminnassa mukana.

Sunnuntaisessa ottelussa FC KyPS:n vastustajana ollut Marttilan Murto ei siis aivan pysynyt kyröläisten vauhdissa mukana, mutta positiivinen maku ottelusta heillekin jäi.

FC KyPS:n maalivahti pääsi tällä kertaa melko helpolla, mutta toisin oli marttilalaisten maalivahdilla Marko Kujanpäällä. Hänen muutamat erinomaiset torjuntansa pitivät lopputuloksen jokseenkin siedettävänä.

–Vastustajan liikkuvuus oli paljon parempaa kuin meillä, ja annettiin palloa vähän liian helposti pois. Nämä ehkä olivat ne suurimmat syyt lopputulokseen, Kujanpää sanoi.

Myös Marttilassa jalkapallo jatkuu edelleen eri ikäluokissa ja eri sarjatasoilla.

–Kyllä ensi vuonna taas ollaan mukana, ja itsekin pelaan niin kauan, kunnes joku sanoo, että lopeta nyt jo, pitkä uran jalkapallon parissa tehnyt Kujanpää heittää huumorilla lopuksi.
Juha Lahti