Kokonaiskuva pettymykseen päättyneestä superpesiskaudesta oli hyvä

0
Mansen valikoituminen Pöytyän paikallisvastustajaksi saattoi maksaa Pöytyälle Superpesispaikan. Finaaliin yltänyt Manse oli sarjanousijalle liian kova vastus, eikä paikallispeleistä ropissut pisteitä Pöytyälle. Kuvassa Pöytyän Urheilijoiden kasvatti, viime vuoden pronssimitalisti Sylvi Pellonperä polttaa Veera Tyynelän. Kuva: Timo Kesti.

PESÄPALLO. Pöytyän pesäpallonaisten putoaminen Superpesiksestä oli pettymys, mutta kokonaiskuvaa päättyneestä kaudesta voi luonnehtia hyväksi.

–18 pistettä Superissa on hyvä suoritus, mutta se ei vaan riittänyt, Pöytyän Urheilijoiden pesäpallojaoston puheenjohtaja Paavo Kallio sanoo.

Kallion mukaan joukkueella oli huonoa onnea, kun pesäpalloliitto päätti Pöytyän paikallisvastustajaksi Mansen. Pöytyä joutui pelaamaan kovaa Mansea vastaan neljä kertaa, kun liitto olisi voinut valita paikallispelivastustajaksi vaikkapa Roihun tai Feran.

–Jäi kahden pisteen päähän, ettemme olisi joutuneet karsimaan. Se on karua, mutta ei sille voi enää mitään, Kallio heittää pientä kritiikkiä liiton suuntaan ja veikkaa, että Roihua tai Feraa vastaan tarvittavat pisteet olisi ollut otettavissa.

Toisalta Kallio myös toteaa, että aina voi jossitella.

–Tämä on urheilua. Uutta matoa koukkuun, hän summaa ja toteaa, että seura haluaa Superpesikseen takaisin.

–Pöytyä kuuluu Superiin.

TALOUDELLISESTI kausi oli Kallion mukaan sellainen kuin oli budjetoitukin.

–Kallistahan Superpesiksessä pelaaminen on, mutta pieni plusmerkkinen tulos meille jäi.

Kymppi-Katto Areenalle tehdyt investoinnit eivät Kallion mukaan mene hukkaan Superpesiksestä putoamisen myötä. Hän toteaa, että investoinnit olisi joka tapauksessa ollut pakko tehdä, jos pesäpallotoimintaa halutaan Pöytyällä pyörittää.

–Superpesis oli vain kannustimena, investoinnit olisi pitänyt tehdä jo aiemmin, Kallio sanoo ja kertoo, ettei tämän hetkinen infra vielä riitä, jos Superpesikseen palataan.

–Pukukopit ovat liian pienet nykyisille joukkueille. Ne on tehty kymmenelle ja nykyisin joukkueissa on pelinjohtajat ja huoltojoukot huomioiden noin 15 henkeä. Suihkuja pukukopeissa on vain kaksi.

Paluu Superpesikseen siintää seuran toiveissa tosissaan. Vauhtia pitää hakea Ykköspesiksestä, jonne Pöytyä saa Kallion mukaan kilpailukykyisen joukkueen. Vaikka noin puolet joukkueesta onkin lopettamassa tai lähdössä muualle, joukkueen runko pysyy Kallion mukaan hyvänä.

Joukkueen pelinjohtajana jatkaa ensi kaudella Aleksi Mäkelä ja Mynämäellä kuluneen kauden Ykköspesistä pelanneet pelaajat palaavat Pöytyän riveihin. Kolme uutta tulijaakin on tiedossa, minkä lisäksi omista junioreista nousee pelaajia. Sopimustilanteeseen vedoten Kallio ei kuitenkaan vielä paljasta lähtijöiden ja tulijoiden nimiä.

–Tavoitteena on pelata Play offeissa, Kallio lupaa.

Päättynyttä kautta hän pitää oppivuotena, joka opetti paljon. Erityismaininta häneltä lähtee talkoolaisille.

–Meidän talkoolaisten supertiimi oli maaginen.