Kosken kirkon murtohälytin laukesi yöllä – Rällästäjät jättivät jälkeensä runsaasti törkyä

0
Kosken kirkon edusta oli sunnuntaiaamuna surkeassa kunnossa. Koskelaisten mukaan paikkaa on sotkettu viime aikoina harmillisen usein. Kuva: Kari Lehto.

KOSKI. Kosken kirkon murtohälytin laukesi lauantain ja sunnuntain välisenä yönä (24.-25.9.). Kirkkoherra Tapio Hietalahden mukaan ei ole täyttä varmuutta, oliko rakennukseen päästy sisälle. Öiset kävijät olivat jättäneet portaiden eteen paljon roskia ja he olivat tehneet tarpeitaan sisäänkäynnin tuntumaan.

Hietalahden mukaan kirkon ulkoseiniin alkoi ilmestyä kaiverruksia ja töherryksiä kesällä (AVL 12.8.). Martinkosken seurakunta teki niistä rikosilmoituksen elokuussa, mutta poliisi ei ole ehtinyt tutkimaan asiaa. Viime torstaina seurakunta teki uuden rikosilmoituksen töhertelystä ja roskaamisesta.

Koskelaiset ovat perinteisesti viettäneet aikaa kirkon portailla, ja se on kirkkoherran mukaan sallittua.

– Mutta pitää käyttäytyä fiksusti ja siivosti, hän muistuttaa.

Kirkkoherra toivoo, että asiasta keskusteltaisiin paikkakunnalla ja toki hän haluaa ilkivallan sekä roskaamisen lakkaavan. Seurakunnassa pohditaan, pakottaako ilkivalta investoimaan kameravalvontaan.

Asiasta jotakin tietäviä pyydetään ottamaan yhteyttä Lounais-Suomen poliisiin tai kirkkoherra Tapio Hietalahteen. Poliisin vihjepuhelin p. 0295 417 259, WhatsApp- ja tekstiviestit 050 411 7655. Sähköpostivihjeet osoitteeseen lounais-suomi@poliisi.fi. Tapio Hietalahti p. 044 474 3410, tapio.hietalahti@evl.fi