Kukaan ei autoile yksin

0

Poliisi valvoi liikennettä Kyrön keskustassa keskiviikkona. Tulos oli karu. Tunnissa poliisi kirjoitti parikymmentä liikennevirhemaksua. Syitä olivat lähinnä ylinopeus, kännykkään puhuminen ajon aikana ja ilman turvavyötä ajo.

Valvontapaikka oli lähellä alikulkua, minkä vuoksi piittaamattomuutta on syytä ihmetellä sitäkin enemmän. Alikulun kohdalla näkyvyys on heikko kummassakin päässä, joten luulisi autoilijoiden olevan erityisen varovaisia.

Alikulussa on selkeä suunnitteluvirhe, sillä kaide on tehty niin tiiviiksi, että alikulusta tulevia autoja on hyvin vaikea havaita. Kaide tietysti on tarpeellinen, mutta ainakin voi esittää kysymyksen, voisiko se olla rakenteeltaan sellainen, että myös kaiteen läpi olisi mahdollista havaita tunnelista tuleva auto.

Ilman turvavyötä ajava vaarantaa lähinnä oman terveytensä, mutta ylinopeus vaarantaa myös kanssaliikkujien turvallisuuden.

Kyrössäkin on syytä muistaa, että keskustassa sijaitsee kaksikin koulua eikä kukaan varmastikaan halua törmätä koululaiseen – eikä tietenkään kehenkään muuhunkaan.

Autoilija ei koskaan liiku tiellä yksin vaan mukana on aina myös kanssakulkijoita. Jos oma turvallisuus ei kiinnosta niin ainakin muiden turvallisuudesta olisi syytä välittää niin paljon, että kaasujalka pysyy kohtuullisena ja kännykkä kuuluu korvanapin kautta.

Valvontaisku herätti myös kummastusta siitä, miten poliisi oli osannut Kyröön tulla. Poliisia kun näkyy paikalla vain harvoin. Ihmettely kertoo siitä, että valvontaa on liian vähän.