Kyrön skeittiparkki vihittiin käyttöön rullaten

0
Old Farts -skeittiklubiin kuuluva Tero Mäkelä opasti Jami Lindforsia, 8, skeittaamisen saloihin. Kuva: Tuomas Honkasalo

PÖYTYÄ/Kyrö. Elisenvaaran koulun pihan kylkiäiseksi rakennetussa skeittiparkissa kävi vilinä, kun parkki vihittiin virallisesti käyttöön tiistai-iltana. Pöytyän kunnanjohtaja Mika Joki sanoi tilaisuudessa, että aktiivisella kuntalaistoiminnalla on tulevaisuudessa iso merkitys.

–Jos ajatellaan hyvinvoinnin ja viihtyvyyden lisäämistä, niin tämän kaltaiset hankkeet ovat hienoja. Kunta tekee mielellään yhteistyötä yhdistysten kanssa, kun lisätään vapaa-aikaa ja vetovoimaa, Joki sanoi.

Skeittiparkin kaltaiset hankkeet ovat Joen mukaan enemmän kuin tervetulleita.

–Tämän skeittiparkin aikaan saaminen on vaatinut ison ponnistuksen Elisenvaaran koulun vanhempainyhdistykseltä. Leader-rahoitus on aika näppärä keino tällaisiin hankkeisiin. Talkootyöllä saadaan arvokasta omarahoitusosuutta kasaan. Tällaisia hankkeita ei kunta voi yksistään tehdä, eikä niin ole tarkoituskaan, Joki pohti avajaisten yhteydessä.

–Kun tehdään yhdessä, se tuntuu enemmän omalta. Silloin kun on ollut hyvät ajat, niin on hieman liikaakin totuttu siihen, että kunta kustantaa kaikenlaista.

Elisenvaaran koulun pihan kylkiäiseksi rakennetussa skeittiparkissa kävi vilinä, kun parkki vihittiin virallisesti käyttöön tiistai-iltana. Kuva: Janica Vilen

Skeittiparkin avajaisten pääasia oli kuitenkin puheiden sijasta itse parkin kokeilu. Skeittilautojen ja scoottien pyörien viuhuna ja lautojen kolina täytti skeittiparkin, kun rullapuuhaajia oli hetkittäin hieman liikaakin radalla. Turkulaisen skeittikaupan Day Offin lanseeraama Old Farts -skeittiklubi oli antamassa skeittausvihjeitä ja mahdollisti myös lajiin tutustumisen lainatarvikkeilla.

Yli 30-vuotiaat skeittaajat toivat lajille elinkaariuskottavuutta pienten tulevien skeittaajien silmissä.

–Olen itse aloittanut vuonna 1988. Olin neljäntoista. Sitten jossain kohtaa tuli vaimo ja lapset kuvioihin. Skeittasin kuitenkin edelleen. Se oli sellaista ylläpitävää skeittausta, naurahti Tero Mäkelä.

–Day offin avaamisen seurauksena ikämiesskeittarit löysivät toisensa ja nyt taas mennään rampeilla. On hieno päästä vinkkaamaan lajin saloja aloitteleville. Turvavarusteiden tärkeyttä ei varmaan voi koskaan korostaa liikaa, Mäkelä korosti.

Old Farts ja Mäkelä on kiertänyt kaikki Turun skeittirampit.

–Turussa ei ole yhtään niin hienoa skeittipuistoa kuin täällä Kyrössä. Tämä on toimiva ja kompakti. Kun tämä on skeittarien suunnittelema, niin se näkyy. Tässä on kaikki, mitä tarvitaan. Olen ekaa kertaa täällä eikä todellakaan jää viimeiseksi, Mäkelä hehkutti.

Jami Lindfors, 8, tuli Mäkelän luokse ja kysyi apua. Mäkelän vihjeillä Jami pääsi nopeasti kiinni perusjuttuihin, vaikka temppujakin oli jo opeteltu.

–Tässä on hienoa se, että pysyy tasapainossa ja uskaltaa mennä rampeista, Jami kertoi ja näytti Mäkelälle Frontside Olliensa.

–Olen käynyt täällä Kyrön parkissa jo ennen avajaisiakin. On tosi hienoa saada opetusta. Olen saanut sitä myös Vehmaalla, Jami huikkasi ja viuhahti laudan kanssa takaisin rampille.

Pöytyäläisen State of Emergencyn laukaistua rokkisävelet ilmoille, skeittipuistossa tuntui olevan todellisen suurjuhlan tuntua. Porukkaa oli paljon liikkeellä. Hyvää meininki skeittipuistoon toivotaan jatkossakin.

–Skeittaamisessa parasta on se vapaus tehdä juttuja sekä ulkona yhdessä oleminen kavereiden kanssa. Se on se juttu, Mäkelä tiivisti skeittaamisen ytimen.
Tuomas Honkasalo