Moni ajoi kännykkä kourassaan, kun poliisi piti ratsiaa Elisenvaaran koulun lähistöllä

0
Vanhempi konstaapeli Tapio Rantala toteaa omien valvontakokemustensa perustella, että kännykän käyttö ajaessa tuntuu yleistyvän vuosi vuodelta ja se taas vaarantaa liikenneturvallisuutta.

PÖYTYÄ / Kyrö. Vanhempi konstaapeli Tapio Rantala totesi vilskettä riittäneen, kun takana oli reilu tunti liikenteen valvontaa keskiviikkoaamuna Kyröntien ja Kujalantien risteyksessä.

Rantala yllättyi, kuinka moni ajoi kännykkä kädessään. Toinen häntä hämmästyttänyt ilmiö liittyi turvavöihin tai tarkemmin sanottuna niiden käyttämättömyyteen.

– Kun ajattelee, että Kyrön liikennemäärä on vähäinen verrattuna vaikka Turun aamuruuhkaan, niin siinä mielessä viestintävälineen virheellinen käyttö ajaessa sekä turvavöittä liikkuminen on ollut täällä valitettavan yleistä, Rantala tuumaili.

Ylikonstaapeli Esa Salo laski kirjoittaneensa ensimmäisen valvontatunnin aikana kymmenkunta liikennevirhemaksua ja viereisessä poliisiautossa istunut kollega oli kirjoittanut saman verran. Suurin osa liikennevirhemaksuista liittyi Rantalan mainitsemiin rikkomuksiin.

Liikennevirhemaksuja Salo ja hänen kollegansa kirjoittivat myös ylinopeuksista. Yksikään ylitys ei ollut yli 20 km/h, joka on sakkorangaistuksen raja.

Muutamat liikennevirhemaksua odottaneet kummastelivat, mikä toi virkavallan paikalle, jossa sitä ei ole totuttu näkemään. Joillakin oli kova hoppu päällä vielä poliisiauton ovelle jonottaessaan. Poliisit joutuivatkin muistuttelemaan, että asia on maltettava hoitaa rauhassa loppuun. Osalta turvavyö oli unohtua toistamiseen, kun he palasivat maksulapun kera rattiin. Tilannetta tarkkailleet virkavallan edustajat muistuttivat asiasta kohteliain sanankääntein.

Poliisit kertoivat aamuisen työsavottansa olleen osa valtakunnallista kampanjaa, jossa liikenneturvallisuutta valvotaan tehostetusti koko maassa. Kyrössä valvontatyössä olleet poliisit työskentelevät Lounais-Suomen poliisilaitoksella, Turun liikennesektorilla.