Pöytyä tarvitsee terveysasemilleen kiinteistönhoitajan

0
Kuvassa on Riihikosken terveysasema.

PÖYTYÄ. Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymän kiinteistöt siirtyvät Pöytyän kunnan hoidettavaksi loppuvuodesta 2022. Kiinteistöt vuokrataan hyvinvointialueelle 1.1.2023 alkaen, mutta kiinteistöjen hoito ja ylläpito jäävät kunnan vastuulle. Nykyinen kuntayhtymän kiinteistönhoitaja siirtyy maakunnallisen hyvinvointialueen palvelukseen.

Pöytyän kansanterveystyön kuntayhtymän rakennukset ovat mittava kokonaisuus, jonka hoitaminen vaatii kiinteistönhoidon jatkuvaa läsnäoloa.

Nykyisin Pöytyän kunnan palveluksessa on kiinteistönhoitajia, vesihuollon henkilöitä ja laitosmiehiä 10,5. Hoidettavia kiinteistöjä ovat virastot, päiväkodit, koulut, kirjastot, palvelukeskukset, vapaa-ajan rakennukset, kentät, urheilualueet sekä vesi- ja viemärihuolto, joten nykyisellä henkilöstöresurssilla ei pystytä hoitamaan lisääntyvää kiinteistömassaa.

Näin ollen tekninen lautakunta päätti esittää kunnanhallitukselle kiinteistönhoitajan vakanssin perustamista 1.12.2022 alkaen. Pääsääntöisesti kiinteistönhoitaja toimisi terveysasemien kiinteistönhoitajana.