Pöytyän vanhus- ja vammaisneuvosto kaipaa tietoa läheltä piti -tilanteista

0

PÖYTYÄ. Vanhus- ja vammaisneuvosto keskustelee ylimääräisessä kokouksessaan keskiviikkona (14.9.22) ilmi tulleesta tapauksesta, jossa iäkkään pöytyäläispariskunnan epäillään tulleen vakavasti laiminlyödyksi. Neuvoston puheenjohtaja Timo Jytilän mukaan kokouksessa pohditaan, pystyykö vanhus- ja vammaisneuvosto puuttumaan jo nyt johonkin epäkohtaan.

– Toivottavasti saamme ennen pitkää kunnan puolelta tietoa, miksi pariskunta ei saanut apua ajoissa, Jytilä sanoo.

Hän toivoo vanhus- ja vammaisneuvoston kuulevan kuntalaisilta mahdollisista kotihoitoon liittyvistä läheltä piti -tilanteista. Jytilän oma toive on, että poliisin lisäksi jokin toinen kunnan ulkopuolinen taho tekisi epäillystä laiminlyönnistä yksityiskohtaisen selvityksen.

– Lähtökohta on, ettei kuolemaan johtavia laiminlyöntejä saa enää sattua Pöytyällä, Jytilä toteaa.

Vanhus- ja vammaisneuvoston ylimääräinen kokous on perjantaina 30.9.