TarU lähtee kiekkokauteen nuorentuneena

0
TarU:n edustusjoukkue aloitti kautensa harjoituspelillä sarjaporrasta ylempänä pelaavaa PKS:ää vastaan. Hirvilauma vei voiton tasaisesta väännöstä.

JÄÄKIEKKO. TarU Hockeyn edustusjoukkue lähtee uuteen kauteen nuorennusleikkauksen läpikäyneenä. Hirvipaidan päälleen pukevista valtaosa on nollareita, 2000-luvulla syntyneitä TarU:n omia kasvatteja.

–Tällä hetkellä mukana on reilu kolme kenttää pelaajia ja lisäksi rinnalla kulkevassa U19-joukkueessa on motivoituneita nuoria pelaamaan myös miesten pelejä. Mukaan kaivataan vielä muutamaa pelaajaa, jotta saataisiin jokaiseen peliin varmuudella täysi kokoonpano mukaan, joukkueen vastuuvalmentajana aloittanut ja seuran toiminnanjohtajana jatkava Lauri Isotalo kertoo.

Isotalo on toiminut seuran palveluksessa jo toistakymmentä vuotta juniorivalmennus- ja seurajohtotehtävissä. Suurin osa edustuksen pelaajista onkin Isotalolle tuttuja juniorivuosilta. Miesten joukkuetta hän ei aiemmin ole valmentanut.

–Lähden innolla mukaan tähän uuteen pestiin. Tavoitteena on jatkaa sekä kehittää edustusjoukkueen hyvähenkistä, pelaajalähtöistä ja ryhdikästä toimintaa, Isotalo sanoo.

Hänen aisaparinaan valmennuksessa toimii Eppu Koskinen, joka on TarU:n kasvatti, edustuksen entinen pelaaja ja toiminut valmennus- sekä ohjaustehtävissä usean vuoden ajan. Joukkueenjohtajana puolestaan on aloittanut niin ikään tuttu tarulainen Henrik Rauhala.

TARU pelaa tulevalla kaudella tuttuun tapaan III-divisioonassa. Kaksinkertaisena pelattavassa sarjassa hirvilauma saa vastaansa vanhat tutut Uudenkaupungin Jää-Kotkat, ParSportin Paraisilta, K-67:n Turusta, Turun Kisa-Veikot ja Panelian Raikkaan sekä IV-divisioonasta nousseet Rauma Tigersin ja Kokemäen Kova-Väen ja B-juniorijoukkueensa III-divisioonaan vaihtaneen VG-62:n Naantalista.

–Tärkein tavoite on luoda hyvät olosuhteet mukavalla harrastukselle. Hirvilaumassa pelaajat määrittävät oman toiminnan tasonsa ja tavoitteensa. Tuloksellisia tavoitteita pelaajat eivät ole tietääkseni lähteneet rakentamaan, vaan tulokset tulevat kaiken muun hyvän päälle, Isotalo sanoo kauden tavoitteista.

–Valmennuksen tavoite on auttaa pelaajia ja saada sytytettyä harjoittelun ja pelaamisen nälkä niin, että jokaisessa pelissä jokainen haluaa näyttää parastaan itselleen, pelikavereilleen ja myös toki yleisölle, hän jatkaa.

JOUKKUEEN potentiaalista saatiin esimakua harjoitusottelussa Paimion Kiekkoseuraa vastaan. Hirvilauma päihitti sarjaporrasta ylempänä pelaavan PKS:n maalein 2–1.

–Pelaaminen näytti oikein hyvältä. Heti kun aloimme tehdä yhdessä töitä pelaamisen eteen, saimme pidettyä kiekkoa ja luotua hyvin tilanteita. Erityisesti lämmittää viisikkona ja parina tehtynä yhteistyö pelin sisällä, Isotalo sanoo.

–Tunnelmat pelissä olivat oikein hyvät ja pelaajista näkyi sitoutuminen sekä halu tehdä töitä voiton eteen.

Isotalo mainitsee erikseen paluumuuttaja Oskari Rauhalan, joka teki ottelun avausmaalin. Hän kiittelee myös U19-joukkueesta lainalla olleita, jotka näyttivät hyvää pelaamista miesten tasolla. Niin ikään muutoksia läpikäyneessä U19-joukkueessa on tällä hetkellä noin 15 pelaajaa.

–Yhteistyön puitteissa U19-pelaajia käy edustuksen harjoituksissa sekä peleissä. Vastavuoroisesti edustuksen pelaajat voivat hakea lisäjäätä U19-joukkueen mukana, Isotalo kertoo.

Vaikka edustusjoukkueessa uudet voimat jylläävätkin, jotain on joka on ja pysyy.

–Joukkueen tärkein henkilö kiinnitettiin heti elokuussa, eli Markku Pönni jatkaa huoltajana, Isotalo kertoo.

TarU:n kausi alkaa 27.9. vierasottelussa TuK-V:a vastaan.