Verkostoitumista, rentoutumista ja iloa yrittämisestä Auranmaan ensimmäisessä yrittäjägaalassa

0
Yrittäjägaala keräsi Auran nuortentalolle sankan juhlijajoukon. (Kuva: Asko Virtanen).

AURA. Auranmaan kaikkien aikojen ensimmäinen yrittäjägaala keräsi Auran nuortentalolle sankan joukon yrittäjiä ja kuntien edustajia verkostoitumaan ja pokkaamaan palkintoja.

Palkintoja jakoivat niin yrittäjäyhdistykset kuin Auranmaan Nuorkauppakamarikin. Yrittäjäyhdistysten jakamat tunnustukset liittyivät nimenomaan Auranmaan gaalaan. Syksymmällä on maakunnallisessa yrittäjäjuhlassa luvassa lisää palkintoja.

Tapahtumasta on tarkoitus tehdä jokavuotinen perinne, jonka järjestämiskunta vaihtuu vuosittain.

Tapahtuman pukukoodi – tosin vapaaehtoinen sellainen – oli 1920–luvun glamour. Pukukoodin ansiosta Nuortentalolla nähtiin paitsi hauskoja pukuja, myös mitä erilaisimpia veikeitä hattuja.

Juhlapuheen pitänyt OP Vakka-Auranmaan toimitusjohtaja Lasse Vehviläinen muistutti, että viimeisimmän kuntabarometrin perusteella Auranmaalla on onnistuttu yrittäjyyden edistämisessä sangen hyvin.

–Alueellisen yhteistyön merkitys korostuu, kun ajat ovat hankalat. Toivottavasti juhla aktivoi yhteistyötä Auranmaalla, Vehviläinen sanoi.

Haasteita on riittänyt ja tulee myös riittämään.

–2020-luvusta on tulossa epävarmuuden vuosikymmen, mikä edellyttää sopeutumista monenlaisiin muutoksiin, Vehviläinen sanoi viitaten niin koronaan, Ukrainan sotaan kuin nousevaan korko- ja inflaatiotasoon.

Vehviläisen mukaan epävarmoista ajoista huolimatta taloudessa on paljon vahvuuksia. Sellainen on ennen muuta vahva työllisyysaste.