5-vuotiskemuja viettänyt luontopäiväkoti Kurki yhteistyöhön partiolaisten kanssa

0
Mikael ja Timo Mäkelä iloitsivat luontopäiväkoti Kurjen viisivuotiskemuihin tuodusta pomppulinnasta.

AURA. Pilke luontopäiväkoti Kurjessa vietettiin keskiviikkona (28.9.22) viisivuotissynttäreitä. Isä ja poika, Timo ja Mikael Mäkelä, nauttivat kemuista popcornia mutustellen ja pomppulinnasta riemuiten.

Yksityinen päiväkoti saa Timo Mäkelältä kehuja. Henkilökunta on sitoutunutta ja tunnelma päiväkodissa on hyvä. Parannettavaakin löytyy. Timo Mäkelä kohentaisi päiväkodin pihaa, jottei se olisi kesäpäivinä hautovan kuuma.

Aikanaan Mäkelät toivoivat Mikaelille hoitopaikkaa vastavalmistuneesta hirsipäiväkodista, jottei hänen tarvitsisi kohdata astmalle altistavia sisäilmaongelmia.

Timo Mäkelä kertoo kärsineensä astmasta ja tietysti isä haluaa varjella poikansa kyseiseltä vaivalta.

– Päiväkodissa tuntuu olevan hyvä sisäilma, Mäkelä sanoo.

Potentiaalisia partiolaisia

Päiväkodin johtaja Heidi Vainio kertoo, että lähitulevaisuuden suunnitelmissa on kehittää luontopäiväkodin ja paikallisten toimijoiden yhteistyötä.

– Tarkoituksena on tehdä yhteistyötä Auran Eräkurkien kanssa. Ehkäpä he järjestävät meille luontotoimintaa ja meiltä taas saattaa tulla heille ennen pitkää uusia partiolaisia, Vainio selittää.

Viime aikoina on uutisoitu eri puolilta Suomea varhaiskasvatuksen henkilökuntapulasta. Ilmiö kosketti etenkin korona-aikana Auraakin. Nyt Kurjessa näyttää henkilökunnan osalta jo paremmalta, mutta Vainio kaipaa alalle uusia tekijöitä.

Kurjessa on 84 paikkaa. Kaikki lapset eivät ole paikalla yhtä aikaa, joten listoille on voitu ottaa yhteensä 88 lasta.