Auran sisäilmaongelmainen kunnantalo puretaan

0
Sisäilmaongelmista kärsinyt kunnantalo aiotaan ensi vuonna purkaa. Rakennus on valmistunut vuonna 1974.

AURA. Auran entinen kunnantalo aiotaan purkaa. Tekninen toimi varautuu ensi vuonna kunnantalon ja kunnantalon lähistöllä Nikkarinkujalla sijaitsevan Alangon purkamiseen. Alanko on 2000-luvun taitteessa vapaa-aikatoimen toimistotilana toiminut omakotitalo, joka on todettu käyttökelvottomaksi. Talo on ollut tyhjillään 10 vuotta.

Vuonna 1974 valmistunut kunnantalo tyhjeni elokuussa 2019 teknisen toimen ja hallinnon väen siirryttyä väistötiloihin Sisulaan. Jo sitä ennen kunnan toimintoja siirrettiin pois sisäilmaongelmista kärsineestä rakennuksesta. Uuden kunnantalon on määrä valmistua ensi keväänä.

Vanhan kunnantalon purkamisen kustannusarvio on 60 000 euroa ja Alangon 10 000 euroa.

–Määrärahaa ei näy investointiohjelmassa, koska se on käyttötalouden meno, tekninen johtaja Kari Tuohi kertoo.

Ensi vuoden isoimpia investointeja ovat Metsähalavan kunnallistekniikan rakentaminen, asunto-osakkeiden hankinta ja Horsman alueen vesihuollon saneeraus. Metsähalavan kunnallistekniikkaan tekninen lautakunta esittää yhteensä 295 000 euron investointimäärärahoja. Tänä vuonna alkaneen Horsman alueen vesihuollon saneeraukseen lautakunta esittää 250 000 euron ja asuntohuoneistojen hankintaan 200 000 euron määrärahaa. Horsman alueella saneeraus jatkuu vielä vuosina 2024 ja 2025.

Teknisen lautakunnan hyväksymässä ja kunnanhallitukselle sekä valtuustolle esittämässä investointiohjelmassa investointimenot ovat yhteensä 1 584 000 euroa. Kuluvaan vuoteen verrattuna Aura investoi ensi vuonna kevyemmin. Kuluvan vuoden investointimääräraha on 4 358 000 euroa, josta isoimman osa on haukannut viemärilaitoksen ja Horsman alueen vesihuollon saneeraus.

Ensi vuoden investointiohjelmassa varaudutaan myös muun muassa maanhankintaan 100 000 eurolla, kaavateiden päällystämiseen ja päällysteiden korjaamiseen 105 000 eurolla sekä uuden kunnanviraston lisätöihin, valvontaan ja kalusteiden hankintaan 100 000 eurolla.

Lisäksi ensi vuonna aiotaan muun muassa saneerata Kirkonkulman koulun lämmitysjärjestelmä, uusia Cafescon lämmitysjärjestelmä, saneerata Pikku-Puukoulun julkisivu, hankkia autolatauspisteitä ja peruskorjata vanhustentalon pesuhuoneita. Yhtenäiskoulun laajennuksen suunnitteluun tekninen lautakunta esittää 10 000 euron ja lähijunahankkeen suunnitteluun 15 000 euron investointimäärärahaa.