Kosken Kaiusta pöytätenniksen yllätysmestari

0
Kiertopalkintoa kannattelevat iloiset mestarit Riku Autio, Sami Ruohonen ja Sam Khosravi. Kuva: Esko Heikkinen

PÖYTÄTENNIS. Kosken Kaiun pöytätennismiehistö lähti viikonlopun SM-cupiin ilman ykkösmiestään Alex Naumia, mutta lopputulos ei olisi voinut olla parempi. KoKa löi kisan loppuottelussa mestaruutta puolustaneen PT Espoon lukemin 3–1 ja nappasi historiansa ensimmäisen SM-kullan tässä luokassa. Vuodelta 1980 seuralla on Mestaruussarjan voitto.

Kaiun Riku Autio, Sam Khosravi ja Sami Ruohonen selvittivät lauantain alkulohko-ottelut vaivatta ja etenivät sunnuntain välieräpeleihin. Välierässä Kaiku kohtasi oululaisen OPT-86:n, joka kaatui 3–1.

Loppuottelussa vastaan asettui tasainen PT Espoo, joka lähti finaaliin ennakkosuosikkina. Kaiku sai peliin erinomaisen avauksen, kun Riku Autio kukisti taktisella täysosumapelillä Aleksi Räsäsen 3–1. Sam Khosravi selvitti Arttu Pihkalan erittäin tasaisessa ottelussa ratkaisuerän jatkopalloilla, mutta Sami Ruohonen joutui tunnustamaan Toni Soineen paremmakseen.

Tilanteessa 2–1 Khosravi näytti kovia pelihermojaan ja voitti Räsäsen lukemin 3–2, vaikka oli häviöllä ratkaisuerää vielä 7–8. Tässä vaiheessa otetun aikalisän jälkeen espoolainen ei saanut enää pistettäkään ja Kaiun mestaruus oli varmistunut lukemin 3–1.

–Onpa hienoa voittaa. Ennen tätä kirkkain mitalimme oli mestaruussarjahopea. Lähinnä monien pronssimitaleiden jälkeen mestaruus todella maistuu, vakuutti iloinen Riku Autio , joka pelasi koko viikonlopun ilman tappioita.

Samaan pystyi Khosravi, jonka finaaliotteet tiukoissa tilanteissa olivat erinomaisia.

Joka miehelle mitali

Samaan aikaan joukkuemestaruuden kanssa pelattiin A-luokan mestaruuksista sekä kaksinpelissä että nelinpelissä. Kaiulla oli näissäkin vahva edustus, vaikka joukkuekisassa kakkosjoukkueen Esa Kanasuo ja Matias ja Rasmus Vesalainen jäivät alkulohkovaiheeseen.

Lauantain nelinpelissä Kanasuo ja Rasmus Vesalainen nappasivat SM-pronssia häviten välierässä luokan lopullisille voittajille, Oulun Tuomas Perkkiölle ja Juhana Tuuttilalle niukasti lukemin 1–3. Puolivälierässä Esa ja Rasmus kukistivat Sami Ruohosen ja Matias Vesalaisen.

Matiaskaan ei kuitenkaan jäänyt kisassa mitalitta, sillä sunnuntain A-luokan kaksinpelissä hän ylsi hienoilla peleillä välieriin saakka, mutta hävisi PT 75:n Sami Hattuselle kovan taistelun jälkeen 2–3. Tuloksena kuitenkin A-luokan SM-pronssi.