Koski osallistuu Astetta alemmas -kampanjaan – Säästöpotentiaalia löytyy ilmanvaihdosta

0
Koskella toivotaan, että kuntalaisetkin rohkaistuvat kokeilemaan sisälämpötilan laskemista yhdellä asteella. Kuvassa on Kosken kunnantalo.

KOSKI. Tekninen lautakunta on päättänyt, että Kosken kunta osallistuu valtionhallinnon Astetta alemmas -kampanjaan. Sitä koordinoiva valtion kestävän kehityksen yhtiö Motiva Oy on haastanut mukaan muun muassa yritykset, kunnat, liitot, järjestöt ja oppilaitokset.

Kampanjan tavoitteena on saada kaikki suomalaiset tekemään konkreettisia ja nopeasti tehoavia energiansäästötekoja. Osallistujia kannustetaan rajoittamaan sähkön käyttöä huippukulutustunneilla, arkisin kello 8–10 sekä 16–18.

Kosken tekninen johtaja Mikko Salmi kertoo, että Kosken kunnassa kiinnitetään kampanjan myötä entistä enemmän huomiota lämmitykseen, ilmanvaihtoon, sähkön- sekä vedenkulutukseen ja erilaisiin tarkistuksiin sekä huoltoihin.

– Optimoidaan esimerkiksi ilmanvaihdon teho ja huolehditaan ilmanvaihdon tehostuksen ajoittuvan oikeisiin ajankohtiin, Salmi tarkentaa.

Energiatehokkuus pyritään huomioimaan aiempaa tarkemmin Kosken kuntaan tehtävissä hankinnoissa ja kunnan työntekijöitä kannustetaan energiatehokkaaseen käyttäytymiseen.

Kosken kunnan kiinteistöt lämpenevät pääasiassa kaukolämmöllä, jonka hinta näyttää näillä näkymin pysyvän tasaisena. Sisälämpötilojen laskeminen yhdellä asteella on Salmen mukaan silti kannattavaa. Kun tapa yleistyy, kaukolämmön tuottamiseen tarvittavien luonnonvarojen kulutus pienenee.

– Toivottavasti kunnassa tehtävät energiansäästötoimet innostavat työntekijöitämme ja muitakin kokeilemaan energiansäästötoimia kotona. Ehkä he huomaavat, ettei sisälämpötilan laskeminen yhdellä asteella tee elämästä hankalaa, Salmi kiteyttää.


 

Kuinka sinä säästät sähköä?

Auranmaan Viikkolehti kerää energiansäästövinkkejä.
Kerro meille, millä tavoin taloudessasi säästetään sähköä.
Lähetä säästövinkkisi osoitteeseen asko.virtanen@avl.fi tiistaihin 1.11. mennessä.
Hyödynnämme lukijoiden vinkkejä lehtijutussa.