Luonnonperintösäätiölle 14 hehtaaria metsää Aurasta

0

AURA. Luonnonperintösäätiö on saanut Aurasta lahjoituksena 14 hehtaaria metsää. Lahjoituksen teki Reeta Kuuskoski, joka on aikoinaan saanut metsän lahjaksi isältään. Luonnonperintösäätiön huomassa Tapsunkolkaksi nimetty metsä säilytetään koskemattomana.

Luonnonperintösäätiön tiedotteessa kerrotaan, että Tapsunkolkka on mäntyvaltainen metsä, josta löytyy jäkälien ja kanervien täplittämää kalliota sekä runsaasti mustikkaa ja puolukkaa kasvavaa kangasmaata. Metsä on tiedotteen mukaan säilynyt koskemattomana pitkiä aikoja ja siellä viihtyvät esimerkiksi hömö- ja töyhtötiainen.

–Vaikutuin suuresti säätiön aikaansaannoksista suojelutyössä. Luonnonperintösäätiö on nykyään näkyvä ja kannustava suojelutoimija, joka innostaa luontoihmisiä mukaan suojelutalkoisiin. Toivon, että mahdollisimman moni muukin osallistuisi tärkeään asiaan lahjoittamalla metsiään Luonnonperintösäätiölle, Kuuskoski kommentoi lahjoitustaan Luonnonperintösäätiön tiedotteessa.

Sepänpelto-nimeä aiemmin kantanut Tapsunkolkka on Luonnonperintösäätiön 13. suojelualue Varsinais-Suomessa. Tiedotteen mukaan varsinkin eteläisessä Suomessa metsiä pitäisi saada nopeasti suojeluun paljon nykyistä enemmän.

–Varsinais-Suomen suojelutilanne on valitettavan surkea ja metsät huonossa kunnossa. Siksi tällainen lahjoitus on Luonnonperintösäätiölle ja sen kautta koko Suomen luonnolle kullanarvoinen. Kaikkien, joilla vain on mahdollisuus, olisi tärkeää saattaa metsiään suojelun piiriin. Se onnistuu helposti lahjoittamalla metsiä Luonnonperintösäätiölle, säätiön toiminnanjohtaja Pepe Forsberg sanoo.

 

Juttua on korjattu 8.10. Alkuperäisessä jutussa puhuttiin Luontoperintösäätiöstä. Säätiön oikea nimi on Luonnonperintösäätiö.