Sähkön hinnannousu näkyy tulisijatoimitusten määrässä – TakkaCenterillä riittää kiirettä

0
TakkaCenter tuo tulisijat osineen ja kaiken siihen liittyvän materiaalin kuorma-autolla asiakkaalle. Pekka Heikkilä hoitaa asennuksen yleensä kahdessa työpäivässä. Kuva: Juha Lahti

MARTTILA. Sähkön hinnan raju nousu on monilla jo konkretisoitunut isompina sähkölaskuina. Joillekin se on ehkä todellisuutta lähitulevaisuudessa uuden sähkösopimuksen myötä. Koska tällä hetkellä tähän kurimukseen ei helpotusta ihan heti ole näköpiirissä, on moni alkanut pohtia menetelmiä oman sähkölaskun hillitsemiseksi. Tämä on näkynyt ainakin varaavien tulisijojen kysynnän kasvulla, ja trendi on huomattu myös TakkaCenterillä Marttilassa.

–Kysyntä kasvanut on kasvanut jopa 40 prosenttia juuri tämän sähkön hintakehityksen myötä. Yleinen maailmantilanne on myös vaikuttanut siihen, TakkaCenterin tuotemyynnistä vastaava Mika Vuotila kertoo.

Kysynnän kasvu on aiheuttanut myös sen, että toimitusajat ovat pidentyneet jonkin verran, koska takkavalmistajan tilauskirja on melkoisen täynnä.

–Tilauskanta on tällä hetkellä sellainen, että lähitulevaisuus on meillä hyvin työntäyteinen, Vuotila sanoo.

Täyden palvelun talo

TakkaCenterillä on pitkä kokemus varaavien tulisijojen valmistuksesta ja asennuksesta. Yrityksen yhtenä vahvuutena on kokonaisvaltainen tuotteiden toimitus, mikä sisältää tarvittaessa suunnittelua, toimituksen, asennuksen ja viimeistelyn.

–Jos asiakkaalle pitää tehdä myös hormi, niin silloin vaaditaan rakennuslupa. Meiltä löytyy siihenkin palvelu lupakuvineen niin, että asiakkaan pitää tehdä itse ainoastaan hakemus, Mika Vuotila mainitsee.

Jonkin verran on asiakkaita, joiden vanha takka pitää purkaa uuden tieltä. Ja joihinkin kohteisiin pitää tehdä myös varaavalle tulisijalle perustukset. Näitäkin TakkaCenter toteuttaa.

–Kutsumme itse tätä ”puut pesään”- palveluksi. Eli kaikki edellä mainitut pystymme toteuttamaan, Vuotila sanoo.

Tulisijoille on nykyisin myös melko tiukat vaatimukset päästöjen osalta.

–Alkuvuodesta pienhiukkaspäästöille tuli uudet raja-arvot. Se on aiheuttanut tulisijavalmistajille lisätyötä, koska testit on pitänyt tehdä. Kaikki meidän tulisijamallimme on testattu hyväksytysti akkreditoidun tahon toimesta.

Asiakaspalaute tulee kentältä

TakkaCenterillä on tällä hetkellä viisi henkilöä palkkalistoilla. Tämä määrä käsittää niin tulisijarunkojen valmistuksen tehtaalla kuin asennustyönkin. Vakituisena asentajana TakkaCenterillä yli 20 vuotta toiminut Pekka Heikkilä oli tekemässä asiakkaan luona varaavan tulisijan viimeistelytyötä.

–Meillä on sikäli hyvä prosessi asennuksessa, että asiakkaan ei tarvitse varata mitään varastointitilaa tulisijatarvikkeille ennen asennusta. Me tuomme kaiken aamulla kuorma-autolla mukanamme ja alamme siitä rakentaa tulisijaa osa kerrallaan. Tulisijan viimeistelyn jälkeen keräämme tavaramme, poistumme paikalta ja asiakkaalle jää valmis takka, Heikkilä sanoo.

Asennus asiakkaalla kestää yleensä kaksi työpäivää. Heikkilä ehtii myös asennusten lomassa avustamaan tehtaalla tulisijarunkojen valmistuksessa. Vaikka tulisijan valmistus onkin monivaiheinen prosessi, tulee asiakaspalaute lähes pääosin asennusvaiheen toteutuksesta asiakkaan tiloissa.

–Kyllä kiitos kuuluu sinne kentälle asentajille siitä, että asiakaspalautteemme on ollut erittäin hyvä, Mika Vuotila kiittelee henkilöstöään.
Juha Lahti