Äänestäminen kannattaa

0

Salon seurakuntavaalien tulos on marttilalaisten ja koskelaisten kannalta erinomainen. Kaikki kuusi ehdolla ollutta tuli valituksi ja kaiken kukkaraksi koskelainen Martti Mäkitalo nousi koko seurakunnan ääniharavaksi. Tuloksen takaa löytyy varmasti koskelaisten ja marttilalaisten huoli seurakunnan palvelujen säilymisestä vuodenvaihteessa tapahtuvan seurakuntaliitoksen jälkeen.

Äänestysprosentti on seurakuntavaaleissa perinteisesti hyvin alhainen ja sellaiseksi se jäi nytkin. Siitä ei ole tietoa, kuinka paljon ahkerammin Koskella ja Marttilassa käytiin äänestämässä kuin Salossa. Neljä vuotta sitten äänestysaktiivisuus oli Koskella ja Marttilassa huomattavasti parempi kuin Salossa ja uumoilla voi, että liitostilanteen alla Koskella ja Marttilassa äänestettiin vähintäänkin yhtä ahkerasti kuin neljä vuotta sitten.

Vaalitulos on hyvä esimerkki siitä, että äänestäminen todellakin kannattaa. Nyt valituilla ehdokkailla on edessään mielenkiintoinen ja tärkeä nelivuotiskausi. Heihin kohdistuu suuria paineita siitä, että palvelut säilyvät Marttilassa ja Koskella. On kuitenkin tärkeä muistaa, että pieniltä paikkakunnilta tulevilla kirkkovaltuutetuilla on paljon annettavaa myös kokonaisuudelle. Mitä pienempi paikkakunta, sitä suurempi yhteisöllisyys yleensä vallitsee. Oppimista voi siis tapahtua puolin ja toisin. Salolaisten kirkkovaltuutettujen kannattaa kuunnella herkällä korvalla, miten martinkoskella on saatu seurakuntalaiset mukaan toimintaan.