Srk-vaalit: Ensi kertaa ehdolle asettuneen Jenni Harisen mielestä valtuusto tarvitsee liberaaleja ja konservatiiveja

0
Jenni Harisella on ollut tapana äänestää kaikissa mahdollisissa vaaleissa, mutta ehdokkaaksi hän ei ole aiemmin rohjennut.

PÖYTYÄ/Yläne. Yksityisenä perhepäivähoitajana työskentelevä Jenni Harinen mietti hyvän tovin ehdokkaaksi lähtemistä ja sitäkin, minkälaisia teemoja kirkkovaltuustossa pystyisi pitämään esillä. Harinen on ehdokkaana seurakuntavaaleissa Kirkko kuuluu kaikille -listalla, jonka edustajille ei ole määritelty tiukkoja yhteisiä linjoja.

– Suvaitsevaisuus ja avoimuus ovat minulle tärkeitä arvoja. Lisäksi haluan viedä eteenpäin asioita, jotka edistävät maaseudun elämää, taloutta ja luonnon säilymistä, Harinen kiteyttää päämääränsä.

Seurakunnan hän mieltää yhdeksi yhteiskunnan palvelusarakkeeksi, joka näkyy ihmisten arjessa kerhoina, piireinä ja huokeina harrastuksina. Niistä ja muistakin hyviksi koetuista toiminnoista Harinen haluaa pitää kiinni, vaikka Pöytyän seurakunnan talous on tiukilla.

– Jostain pitänee luopua, mutta se tulee tehdä seurakuntalaisia ja työntekijöitä kuunnellen, hän sanoo.

Esimerkiksi kiinteistökannan kunnon ja käyttötarpeiden kartoittaminen olisi Harisesta tärkeää.

Mielipiteet ovat rikkaus

Erilaisten arvomaailmojen edustus kirkkovaltuustossa ja -neuvostossa on Harisen mielestä suotavaa.

– Valtuutetut voivat oppia toisiltaan, saada uusia näkemyksiä ja avartaa katsomustaan. En tuomitse ketään, joka on eri mieltä kuin minä ja toivon, ettei minuakaan tuomittaisi mielipiteideni vuoksi, Harinen pohtii.

Arvomaailmaansa Harinen luonnehtii liberaaliksi. Hän kannattaa yhdenvertaisuutta ja suhtautuu myönteisesti samaa sukupuolta olevien vihkimiseen seurakunnan tiloissa, muttei edellytä samanlaista suhtautumista muilta.

Tärkein kirkollinen arvo Hariselle on lähimmäisenrakkaus.

Entäpä Pöytyän kirkkoalueet, miten niitä tulisi kohdella päätöksenteossa?

Harinen toteaa, ettei seurakunnan toiminnan tarvitse olla kaikkialla samanlaista, mutta sitä pitäisi olla tasapuolisesti tarjolla.

Pöytyän kunta on näyttänyt hänen mielestään hyvää esimerkkiä tekemällä töitä kaikkien kuntalaisten hyvinvoinnin eteen. Harinen tuumaa, että seurakunnankin päätöksentekijöiden tulee vaalia kirkkoalueisiin pureutumisen sijaan ensisijaisesti koko Pöytyän etua.

Työuralla äidin jalanjäljissä

Kerropa itsestäsi jotain, mitä muut eivät tiedä sinusta!

– Ehkä kaikki eivät tiedä sitä, että olen kasvissyöjä, tai ainakin yritän olla, Harinen vastaa.

Työurallaan hän on perhepäivähoitajana työskennelleen äitinsä jalanjäljillä. Äidin olo kotona tuntui lapsena kivalta ja Harinen haluaa antaa saman kokemuksen omille tyttärilleen. Heidän kanssaan päivähoidossa on kaksi tuttavaperheiden lasta.

Harinen arvelee, ettei hän tule olemaan yksityinen perhepäivähoitaja eläkepäiviin asti, mutta toistaiseksi työ on tuntunut mukavalta.

Aiemmalta koulutukseltaan Harinen on Turun kristillisestä opistosta valmistunut lastenohjaaja, minkä myötä hänelle on kertynyt jonkin verran työkokemusta myös seurakunnista. Sittemmin hän on valmistunut varhaiskasvatuksen opettajaksi.


Kuka?

Jenni Harinen
Ehdolla Pöytyän kirkkovaltuustoon
32-vuotias
Asuu Yläneellä
Perheeseen kuuluu avomies ja kaksi tytärtä
Harrastaa lenkkeilyä ja käy talvikaudella kuntosalilla
Lempipaikka Savojärvi
Lastenohjaaja ja varhaiskasvatuksen opettaja AMK