Matti Kaipainen irtisanoutui Pöytyän kirkkoherran virasta

0
Matti Kaipainen kertoo irtisanoutumispäätöksen olleen vaikea. Hän sanoo olevansa helpottunut, kun päätös tuli tehtyä.

PÖYTYÄ. Matti Kaipainen on irtisanoutunut Pöytyän seurakunnan kirkkoherran virasta 1.1.2023 lukien.

Irtisanoutumisen taustalla on Kaipaisen mukaan useita syitä. Hän anoi loppukesällä virkavapaata päästäkseen jatkamaan vaimonsa kanssa lähetystyötä Kreikassa. Pöytyän kirkkoneuvosto ei puoltanut virkavapaata, eikä tuomiokapituli voinut sitä näin ollen myöntää. Kaipainen kertoo Kreikassa tekemänsä pakolaistyön jääneen kesken. Lähetysyhdistys Kylväjä on halukas lähettämään Kaipaiset vielä 2,5 vuodeksi.

Kun työkausi Kreikassa päättyy, Matti Kaipainen aikoo jäädä eläkkeelle.

– Näin ympyrä sulkeutuisi. Tulin seurakuntatyöhön lähetystyön kautta, hän sanoo.

Pöytyän seurakunnassa on edessä isoja päätöksiä. Kirkkoherran mieltä painava asia on seurakunnan suuri kiinteistömassa sekä kiinteistöjen remonttitarve.

Ympäröivissä seurakunnissa on ryhdytty linjaamaan seurakunnan tilojen käyttöä samaa sukupuolta olevien vihkimiseen.

Kaipainen haluaa olla kiirehtimättä vihkiasian suhteen ja odottaa kirkolliskokouksen virallista päätöstä. Hän toteaa olevansa vihkimisen suhteen konservatiivi, eikä hän ole halunnut viedä sitä kirkkoneuvoston esityslistalle.

Pöytyälle Kaipainen toivoo energistä kirkkoherraa, jolla on osaamista ja halua tarttua näköpiirissä oleviin haasteisiin.

Kaipainen on työpaikallaan Pöytyälä vuodenvaihteeseen saakka. Sen jälkeen tuomiokapituli nimittää Pöytyälle kirkkoherran sijaisen ja seurakunnassa päästään toimittamaan kirkkoherran vaali.

Uusi kirkkovaltuusto pääsee näillä näkymin valitsemaan Pöytyälle kirkkoherraa ensi keväänä.