Poliisi varoittaa viranomaisten nimissä lähetetyistä huijausviesteistä

0

LOUNAIS-SUOMI. Lounais-Suomen poliisille on tehty viime aikoina ilmoituksia muun muassa verottajan ja ulosottoviranomaisen nimissä lähetetyistä viesteistä, joissa on vaadittu maksusuoritusta viestissä olevan maksulinkin kautta.

Poliisin tietoon viime aikoina tulleet huijausviestit näyttävät tulevan suomalaisen operaattorin numerosta.

Tämänkaltaisen viestin saatuaan viesti tulee poistaa välittömästi. Viestissä olevia linkkejä ei tule avata. Asiasta ei tarvitse tehdä rikosilmoitusta, jos ei ole avannut viestin linkkiä tai maksanut mitään.

Mikäli viestin vastaanottaja on avannut linkin ja syöttänyt tietojaan eteenpäin, tulee ottaa välittömästi yhteys omaan pankkiin. Tällaisissa tapauksissa tulee myös aina tehdä rikosilmoitus poliisille.

Jos viranomaiselta saapuva viesti herättää epäilystä ja tai se ei vaikuta aidolta, kannattaa aina ensimmäiseksi olla yhteydessä kyseiseen viranomaiseen, varmistaa viestin lähettäjä sekä tarkistaa viestin aitous.