Kyrön sahan loppuminen vei lounaskahvila Dominon heikoille

0
Sahan hiljeneminen vei huomattavan osan lounaskahvila Dominon asiakkaista. Laura Geceviciute sulkee Dominon parin viikon sisällä.

PÖYTYÄ/Kyrö. Sahan lopettamisen vaikutukset alkavat heijastua Kyrön lounaspaikkatarjontaan. Lounaskahvila Domino sulkee ovensa parin viikon sisällä.

Domino ehti juuri ja juuri täyttää kaksi vuotta. Kuluneet kaksi vuotta ovat olleet koronan vuoksi haasteelliset uuden yritystoiminnan ja lounaspaikan pyörittämiseen. Laura Geceviciute on kuitenkin tyytyväinen, että lähti yrittämään.

–Täällä on hienot ihmiset ja hieno alue. Hyvä mieli jää, hyvä että kokeilin. Kun on tehnyt työtä, jota rakastaa, se ei ole tuntunut työltä, hän sanoo.

Geceviciuten lisäksi lounaskahvila on työllistänyt yhden työntekijän, joka ei enää työskentele Dominossa. Sahan hiljeneminen ja Elisenvaaran koulun valmistuminen ovat selvästi näkyneet asiakaskunnan vähenemisenä.

–Pärjäisin vielä, mutta pitää ymmärtää sulkea ajoissa, Geceviciute miettii ja toteaa, että uusi yritys on heikko yritys.

Hän arvelee, että pidempään toiminut lounaspaikka olisi ollut vahvempi selviytymään vaikeasta ajasta. Asiakaskuntaa on Geceviciuten mukaan vähentänyt myös Ukrainan sota sekä sen aiheuttama epävarmuus ja hintojen korotukset.

–Sota vaikuttaa paljon, ihmiset ovat alkaneet säästää. Ilman kakkuja pärjää ja lounaan voi syödä kotona.

Vaikka kuluneet kaksi vuotta ovat olleet monella tapaa poikkeukselliset, Domino ehti Geceviciuten mukaan nähdä myös hyviä aikoja.

–Kun meni hyvin, kaikki meni hyvin. Yksityistilaisuuksia oli paljon ja lounasta meni, hän kertoo.

Uutta asiakaskuntaa tuli Geceviciuten mukaan loppuun asti, mutta aika osoittautui nyt liian vaikeaksi. Hän toteaa, ettei halua laittaa ruokaa turhaan. Hävikin torjuntaa vaikeutti sekin, ettei Geceviciute ole käyttänyt tuotteissaan säilöntäaineita.

Geceviciute toivoo, ettei Dominon ovien sulkeutuessakaan tarvitse heittää mitään raaka-aineita hukkaan. Hän pitääkin Dominossa loppuunmyynnin, jossa myy jäljellä olevat tarvikkeet kuten hillot. Loppuunmyynti käynnistyi tällä viikolla.

Kyrön sahan toiminnan loppuminen on huomattu myös Lounaskahvila TorinEväässä. Sanna Korte kertoo, että etenkin lounasseteleiden määrä on vähentynyt. Asiakasmäärän vaihtelu on hänen mukaansa myös lisääntynyt.

–Toiset päivät ovat hiljaisia, toiset kiireisiä. Mutta kyllä tässä vielä porskutetaan.