Yläneen logokisa ratkesi: Onnellinen koulu sai ilonpisaroita loiskivan logon

0
Onnelliset logo- ja piirustuskilpailun palkitut ovat eturivissä Hertta Väisänen, Lotta Eerola, Aada Mäkinen, Daniela Mäkelä ja Teemu Arvela. Takarivissä ovat Aada Aromäki, Emma Joukainen, Titta Toivonen, Edvin Juhala, Anni Uotila ja Minja Aaltonen.

PÖYTYÄ/Yläne. Yläneen yhtenäiskoulun vanhempainyhdistyksen järjestämä logokilpailu yläkoululaisille poiki monta upeaa työtä. Voittajaksi raati valitsi seitsemäsluokkalaisten Minja Aaltosen ja Anni Uotilan suunnitteleman logon.

–Se on graafiselta ilmeeltään selkeä, vesilammikkoa ja loiskahdusta kuvaava logo, puheenjohtaja Laura Naire-Koivisto kiitteli ja sanoi raadin nimenneen sen Loiskahdukseksi.

Logokilpailun voiton vei graafiselta ilmeeltään selkeä, vesilammikkoa ja loiskahdusta kuvaava logo, jonka tekivät seitsemäsluokkalaiset Minja Aaltonen ja Anni Uotila.

Valitsijoiden mielestä logosta löytyy yhtymäkohdat Pyhäjärveen, ja samalla roiskuvien pisaroiden voi tulkita kuvaavan vaikutusta, jota kylälle niin keskeinen koulu luo ympärilleen.

Tulevaisuudessa logoa käytetään koululaisten varainhankintaa tukevissa tuotteissa.

–Tarkoituksena on tässä talven tai ensi kevään aikana painattaa collegepaitoja tai -huppareita, joissa on tämä logo, Naire-Koivisto kertoi palkintojenjakotilaisuudessa.

Muut logokilpailun palkitut olivat seitsemäsluokkalainen Emma Joukainen, kuudesluokkalainen Aada Aromäki sekä yhdeksäsluokkalaiset Titta Toivonen ja Edvin Juhala.

Palkinto pääsi yllättämään

Logokilpailun voittaneet ystävykset Minja Aaltonen ja Anni Uotila sanovat ykkössijan tulleen täytenä yllätyksenä.

–Ennemminkin ajattelin, ettei nyt ainakaan meidän työmme voi voittaa, Minja sanoi Annin ollessa samaa mieltä.

Alun perin laineilevan muodon kehitteli Anni, mistä tytöt lähtivät hahmottelemaan piirustusta eteenpäin. Matkan varrella liila väri vaihtui siniseen, joka kuvaa heidän mielestään hyvin Pyhäjärven rannalla sijaitsevaa kotipaikkaa.

Yläneläinen graafikko ja logon digitaalisuuden toteuttanut Tiina Nuortimo kehui voittajatyötä sellaiseksi, josta välittyy aito ilo.

–Minulle tuli mieleen siitä lätäkkö, johon hypitään iloisesti vettä roiskien, hän luonnehti.

Graafisesti hän kuvailee logoa omaperäiseksi ja mieleen jääväksi. Hyvälle logolle on ominaista myös yksinkertaisuus ja monipuolinen käyttömahdollisuus. Nuortimo sanoo, että logoa on mahdollista käyttää esimerkiksi ilman taustaväriä.

–Toisaalta pelkkä persoonallinen tekstikin toimii yksinään.

Koulun suuntaan hänellä oli harras toive, että logo tulisi näkymään jatkossa monipuolisesti sen viestinnässä.

Nuortimon mielestä logokilpailun saldo oli muutenkin todella hyvä. Piirustuksista välittyi hänen mielestään positiivinen tunne omaa koulua kohtaan.

Luokkahenki ikuistettiin kuvaan

Logokilpailun lisäksi vanhempainyhdistys järjesti alakoululaisille oman piirustuskilpailunsa. Symppispalkintoja jaettiin kolme, joista ensimmäinen meni Lotta Eerolalle, Daniela Mäkelälle ja Aada Mäkiselle. Toisen palkinnon sai nelosluokkalainen Hertta Väisänen ja kolmas meni ekaluokkalaiselle Teemu Arvelalle.

Ensimmäisen palkinnon saanut tyttökolmikko oli sitä mieltä, että koulussa on huisin kivaa ja heidän luokkahenkensä on aivan paras.

–Siksi piirustuksessa on, että Yläneen onnellinen yhtenäiskoulu, he tähdensivät.

Palkinto pääsi yllättämään Lotan, Danielan ja Aadan täysin.

–Ajattelin, että meillä on korkeintaan yhden prosentin mahdollisuus, Lotta tuumasi vaatimattomana.