Apuvälineet ja palvelut tutuiksi – Aurassa järjestettiin messut vammaisille ja vajaakuntoisille

0
Reija Toivonen ja Jesse Saarenpää pitivät messujen annista.

AURA. Auran vanhus- ja vammaisneuvosto tempaisi viime viikolla järjestämällä kansainvälisen vammaisten päivän ennakkotapahtumana vammaisia, vajaakuntoisia, liikuntarajoitteisia ja heidän kanssaan työskenteleviä yhdistävät messut. Perjantaina pidetyille On mulla unelma -messuille osallistui myös päiväkotilapsia ja koululaisia ja tilaisuus oli avoin muillekin kuntalaisille.

Ensimmäistä kertaa järjestetyt messut tavoitti hieman huonosti kuntalaisia, mutta tapahtuman järjestelyissä mukana ollut vanhus- ja vammaisneuvoston jäsen Rami Jokinen iloitsi mahdollisuudesta kokeilla tämän tyyppisen tapahtuman järjestämistä omalla paikkakunnalla. Hän toivoisi, ettei tapahtumiin aina tarvitsisi lähteä ”isolle kirkolle”.

Messutapahtumassa muun muassa jaettiin tietoa vammaisille ja liikuntarajoitteisilla tarjolla olevista palveluista. Tilaisuudessa oli vammaisjärjestöjen esittelypisteitä ja apuväline-esittelyjä. Myös kasvatus- ja kuntoutuskoira Pyro esittäytyi ja SunSalilla pidetyssä oheistapahtumassa liikuntarajoitteiset ja erityisryhmät pääsivät veloituksetta tutustumaan kuntosaliin.

Messuihin tutustuneet Uunilinnun työtoimintalaiset viihtyivät hyvin tapahtumassa.

–Kiva tilaisuus, Jesse Saarenpää kommentoi ja kertoi pitäneensä mahdollisuudesta testailla erilaisia liikunta- ja apuvälineitä.

Reija Toivonen tykästyi käsivoimin liikuteltavaan pyörään.

–Tällä ei tarvitse polkea, hän sanoi ja totesi käsissään olevan enemmän voimaa, koska jalat ovat välillä kipeät.

Päiväkotilapsille ja koululaisille tapahtuma järjestettiin asennekasvatushengessä. Messut sai heiltä hyvän vastaanoton. Liikunnan ja urheilun apuvälineitä esitelleet Solian ja Maskun neurologisen kuntoutuskeskuksen Teo Allén ja Anni Rantala totesivat lasten testailleen innoissaan laitteita. Myös esimerkiksi Aivoliiton pisteellä lapset tutkivat mielenkiinnolla ”malliaivoja”.