Jäähyt veivät hirvilauman eväät

0
Jäähyt söivät hirvilauman pelistä parhaat eväät ja vierasjoukkue Kisurit ratkaisi ottelun edukseen. Kuva: Markku Pönni.

JÄÄKIEKKO. Jääkiekon III-divisioonan toinen kierros käynnistyi TarU:lta nahkeasti. Rangaistuksia hirvilaumalle kertyi peräti 52 minuuttia, mikä vaikutti myös pelin lopputulokseen. Tuomarityöskentely ei saanut kiitosta vierasjoukkueeltakaan, mutta he malttoivat paremmin mielensä eivätkä kolmannessa erässä antaneet tuomareille aihetta vihellyksiin. Tarvasjoelle vieraaksi saapunut Kisurit veikin rikkonaisen ottelun voiton kolmannen erän maaleilla lukemin 3–6.

Ensimmäiset kaksi erää edettiin vuorotahtiin vieraiden aloittaessa maalien teon. Kolmanteen erään lähdettiin lukemissa 2–2 ja tilanteessa, jossa yksi TarU:n pelaajista istui 2+10 minuutin rangaistusta. Kolmatta erää oli ennätetty pelata vajaa neljä minuuttia, kun tuomarit toimittivat toisen TarU:n pelaajan istumaan 2+10 minuutin rangaistusta. Kisurit kiitti menemällä 2–3 johtoon.

Jäähyjen vuoksi hirvilauma joutui pelaamaan kahdella kentällisellä, mikä vei kotijoukkueen pelistä parhaan terän. Hitaampi mutta huolellisempi ja kärsivällisempi vierasjoukkue käytti tilaisuutensa tehokkaasti lisäämällä johtoaan lukemiin 2–5. Vilkkeläjalkaisen Volter Timosen yksilösuoritus ja 3–5 kavennus toi hirvilaumalle hieman lohtua, mutta pykälää isompaa vaihdetta joukkue ei enää saanut päälle. Sen sijaan vieraat viimeistelivät loppulukemiksi 3–6 tyhjään maaliin.

TarU:n pistemiehiä ottelussa olivat Timosen (1+0) lisäksi Rony Rauhala (1+1), Valtteri Rauhala (1+0), Oskari Rauhala (0+1), Samuli Perho (0+1) ja Antti Takatalo (0+1).

Huomisen vierasottelussa hirvilaumalla on paljon pelissä, jos mielii säilyttää paikkansa lohkon keskikastissa. Lohkon kärkijoukkueet ovat jo tukevasti karkumatkalla ja häntäpään joukkueista Kisurit ilmoittautui voitollaan mukaan keskikastin kahinoihin.

Lauantaina hirvilauma matkustaa Uuteenkaupunkiin Jää-Kotkien vieraaksi, minkä jälkeen on vielä yksi kotiottelu ennen joulua. UJK on tasapisteissä TarU:n kanssa mutta sarjataulukossa pykälän ylempänä neljäntenä.