Säätiö ehostaa Oripäässä Aurajoen alkulähteen polkua – työt alkavat kevään tullen

0
Aurajoki alkaa kirkasvetisenä purona Oripään Kangastien tuntumasta. Kuva: Sinikka Paulinin arkisto.

ORIPÄÄ. Tuomistonsuon maasto ei ole enää yhtä kostea kuin ennen Aurajoen alkulähteeksi nimetyn paikan ympärillä, Oripään Kangastien tuntumassa. Paikalla virtaa pikkuruinen alkujoki, jonka vartta myötäilevät pitkospuut on purettu. Seuraavaksi Aurajokisäätiö aikoo parantaa polun pohjaa, kahta siltamaista rakennetta sekä reitin opastusta.

Säätiön toiminnanjohtaja Sinikka Paulinin mukaan reitille on toivottu myös levähdyspaikkaa, joka aiotaan rakentaa kunnostustöiden yhteydessä. Oripään kunnanhallitus on myöntänyt säätiölle 3 000 euron avustuksen suunnitelman toteuttamiseksi.

– Työt aloitetaan kevään tullen, kun maasto on työskentelykelpoinen. Luvassa on muun muassa raivaustyötä ja siistimistä, joihin toivomme talkooapua, Paulin kertoo.

Opastekstien laadinta on käynnissä. Säätiössä pohditaan, paljonko tekstiä painetaan tauluihin ja olisiko hyvä, jos osa olisi luettavissa pelkästään kännykän avulla.

Tekstien tarkoituksena on kertoa alueen luonnosta ja auttaa retkeilijää hahmottamaan, minkälaisessa ympäristössä Aurajoki saa alkunsa. Kyseessä ei ole yksittäinen silmin havaittava lähde, vaan laajempi puron ympärille muodostuva kokonaisuus.