Nyt saa leikkiä ja temmeltää – Auran uudistuneen koirapuiston avajaisia vietettiin haukahdellen

0
Auran uudistuneen ja laajentuneen koirapuiston tukevat aidat ja toimiva portti saavat kiitosta. Kuva: Tuomas Honkasalo

AURA. Auran laajennettu ja uudistettu koirapuisto on nyt auki. Koirapuistossa vietettiin avajaisia sunnuntaina. Auran kunnan rakentama ja korjaama puisto on tehty yhteistyössä Auranmaan Koiraystävien kanssa.

–Me olemme tuoneet esille näkemyksiämme tarpeista ja turvallisuudesta puiston suhteen. Olemme tyytyväisiä siihen, millainen tästä tuli. Muutama asia on vielä kunnan kanssa sopimatta, Auranmaan Koiraystävien puheenjohtaja Katri Koskinen ja varapuheenjohtaja Hannu Harju kertoivat.

Koirapuiston uudistettu vanha osa on 400 neliömetriä ja uusi, isompi osa 1000 neliömetriä. Isompi osa korvamerkitty isommille koirille ja pienempi luonnollisesti pienemmille koirille.

–Kun koirat tulevat puistoon leikkimään ja temmeltämään koirakavereiden kanssa, niin ison ja pienen koiran välillä sattuu äkkiä haaveri, vaikka olisi kyse ihan ystävällisestä leikkimisestä. Minunkin koirani painaa sellaiset 35 kiloa ja jos sellainen rojahtaa jonkun chihuahuan päälle, niin ei siinä välttämättä käy hyvin, Koskinen selvensi eri alueiden ideaa.

Sunnuntaina aktiivikäytössä oli isojen koirien alue. Isojen koirien omistajat olivatkin tyytyväisiä koirapuistoon. Sille koettiin olleen iso tarve ja puistoon tullaan suuntamaan varmasti usein. Ja jos isoilta koirilta kysyttiin mielipidettä puistosta, oli vastaus selkeä. Puisto sai vain positiivisia haukkuja käyttäjiltään, joskin koirat eivät malttaneet juuri pysähtyä palautetta antamaan.

Auran kunnan laatimat vanhat säännöt ovat edelleen pienten koirien puiston ovella. Auranmaan Koiraystävät muistuttivat sääntöjen noudattamisen tärkeydestä koirapuistossa.

–Jätösten korjaaminen pitäisi olla itsestään selvyys, mutta ei se taida aina olla. Koiran omistaja on vastuussa koirastaan, kun hän päästää lemmikkinsä vapaaksi puistossa. Aggressiivisia koiria ei puistoon voi tuoda, Harju muistutti.
Tuomas Honkasalo