OP Marttila Sprint ajetaan lauantaina Korpiahon pellolla

0
OP Marttila Sprint ajetaan lauantaina Marttilassa. Kuva: AVL:n arkisto/Simo Päivärinta

MARTTILA. OP Marttila Sprint ajetaan lauantaina (28.1.2023) Marttilassa Erkka Korpiahon mailla Niittysuontiellä. Ralli alkaa kello 10.

Tapahtuman järjestää harrastemoottoriurheilun keskusjärjestö HaMu. Kilpailu on Etelä-Suomen Rallisprint-sarjan avausosakilpailu. Ilmoittautuneita toista sataa.

–Uskoisin, että osallistujia tulee kaikkiaan noin 150, joista crosscartin puolelta 30-40. Koskaan ei ole ollut näin paljon ilmoittautuneita. HaMun säännöt ovat vähän löysemmät kuin AKK:n, mikä todennäköisesti vaikuttaa siihen, että osallistumiskynnys on matalampi, tapahtuman järjestäjä Erkka Korpiaho arvelee.

Tapahtuma järjestettiin Korpiaholla ensimmäisen kerran vuonna 2015. Yleisöä on ollut parhaillaan tuhatkunta.

Mukaan on ilmoittautunut paljon mielenkiintoisia nimiä. Crosscartissa on mukana muun muassa viime aikoina hyvin menestynyt Riku Huuhka. Yleiskilpailun voitosta käydään kova kisa Mikko Haatajan ja Erkka Korpiahon kesken. Molemmilla on r5-luokan autot.

Rata on vähän yli neljä kilometriä pitkä.

–Rataa on jäädytetty joulukuun alusta lähtien yli 400 tankkikuormallisella vettä, joten rata kyllä kestää, vaikka kelit eivät suosisikaan, Korpiaho sanoo.

Nimensä tapahtuma on saanut pääsponsoriltaan OP Vakka-Auranmaalta.

Korpiahon mailla ajetaan uudestaan 12.2. Silloin on tarkoitus ajaa hieman pidemmällä noin kuuden kilometrin radalla.