Oripään nuorisotila väisti varhaiskasvatusta

0
Tiina Kuikka teki maanantaina nuorisotilan muuttoa Kanikkalankujalle. Hän uskoo, että tilasta saadaan toimiva.

ORIPÄÄ. Oripään nuorisotila Nose muuttaa väliaikaisesti Kannikkalankujalle entisiin ompelimon ja pankin tiloihin. Kunta on tehnyt niistä kahden vuoden vuokrasopimuksen.

Nuorisotoimi joutui luovuttamaan kunnantalolla sijainneet Nosen tilat varhaiskasvatuksen käyttöön päiväkoti Nallenkolossa ilmettyä sisäilmaongelmia. Muutto Kanikkalankujalle toi vain lyhyen katkon nuorisotilan toimintaan. Nose suljettiin viime viikon tiistaina ja uusissa tiloissa on tarkoitus avata ensi maanantaina.

Vapaa-aikaohjaaja Tiina Kuikka on tyytyväinen tiloihin. Tilaa on hänen mukaansa riittävästi, jotta mahdutaan. Biljardipöytä saadaan sopimaan aiemmin ompelimon myymälänä ja pankkisalina toimineeseen tilaan, minkä lisäksi tiloihin sisältyy keittiö ja kaksi pelihuoneiksi sopivaa huonetta.

–Uskon, että tästä tulee toimiva nuorisotila, Kuikka sanoo ja toteaa kiinteistön olevan lähempänä kunnan keskustaa kuin kunnantalo.

Kuikan apuna muutossa ollut, kunnassa sosiaalisen median vastaavana työskentelevä Jesse Erkkilä on myös tyytyväinen uuteen tilaan.

–Hyvä, että näin nopealla aikataululla tila löydettiin. Mietimme jo, joutuuko nuorisotila koulun nurkkiin, Erkkilä sanoo.

KUIKAN mukaan tarkoituksena on, että nuorisotila muuttaa takaisin kunnantalolle, kun varhaiskasvatuksen tilapulmat on ratkaistu. Varhaiskasvatuksen päällikkö Henri Ojalan mukaan lopullisia ratkaisuja ei vielä ole ennätetty miettiä. Nallenkolon sisäilmaongelmien lisäksi kunnalla on tilanahtautta Kultasiivessä. Kultasiiven 3–4-vuotiaille ollaankin  tekemässä tiloja kunnantalolle. Muuton jälkeen Kultasiipeen jää alle 3-vuotiaiden ryhmä.

Nallenkolon väki pääsee näillä näkymin siirtymään Nosen tiloihin kunnantalolle ensi viikon aikana. Tiloissa on tehty pientä remonttia varhaiskasvatuksen tarpeisiin. Kultasiiven 3–4-vuotiaille kunnostettavassa tilassa on muun muassa paranneltu ilmastointia.

–He pääsevät toivottavasti muuttamaan kuun vaihteessa, Ojala sanoo.

NALLENKOLON väki on ollut evakossa liikuntahallissa 9. tammikuuta alkaen. Ojalan mukaan tiloissa on pärjätty, mutta kikkailua tilanne on vaatinut ja työntekijät ovat hänen mukaansa olleet kovilla. Hän muistuttaa, että liikuntahallin tilat eivät ole varhaiskasvatuksen tarpeisiin suunniteltuja.

Alkuvuoteen Oripäälle on osunut muitakin haasteita. Viime maanantaina kaivuutöistä aiheutunut sähkökatko osui juuri hetkeen, jolloin muun muassa koululaisille oltiin valmistamassa ruokaa. Kunnanjohtaja Timo Tolppasen mukaan tilanteesta selvittiin kokeneen henkilöstön ansiosta ja lapsille saatiin syötävää. Tolppanen kuitenkin ennakoi, että maanantain kunnanhallituksessa käydään keskustelua varautumisesta ja mahdollisesta aggregaatin hankinnasta koululle.