Pöytyä käynnistää tonttikampanjan – Tontteja myydään kevään aikana 75 prosentin alennuksella

0
Pöytyällä on runsaasti tonttitarjontaa, mutta kauppa on viime vuosina käynyt heikosti. Tämä Kyrössä Laurilantien alueella sijaitsevan tontin saisi tontikampanjan aikana reilulla 4000 eurolla.

PÖYTYÄ. Pöytyän kunta käynnistää helmikuussa tonttikampanjan tonttimyynnin vauhdittamiseksi. Omakoti- ja rivitalotonttien hintaa lasketaan peräti 75 prosenttia 1.2.–31.5.2023 väliseksi ajaksi.

Omakotitonttien hinnat vaihtelevat Pöytyällä 500–25 472 euron välillä, joten edullisimmillaan tontin voi kampanjan aikaisella 75 prosentin alennuksella saada alle 200 eurolla. Alennus koskee aiemmin hinnoiteltuja tontteja, jotka ovat kunnallistekniikan piirissä ja heti rakennettavissa. Rakennusvelvoitteena on asuinrakennus, mutta asuinrakennukselle ei aseteta minimikokovelvoitetta.

Pöytyä hinnoitteli kampanjaa varten lisää rivitalorakentamiseen soveltuvia tontteja. Kampanjahinnat vaihtelevat 1 000 eurosta 11 109 euroon. Myös osa myynnissä olevista omakotitonteista voidaan yhdistää rivitalorakentamista varten. Rivitalorakentamisen vauhdittamiseksi kunta on valmis ostamaan rakennettavasta viiden asunnon rivitalosta yhden asunnon ja kahdeksan asunnon rivitalosta kaksi asuntoa.

Aiemmin hinnoiteltuja ja kunnallistekniikan piirissä olevia omakotitontteja Pöytyällä on jokaisessa kuntakeskuksessa runsaasti ja lähes joka makuun. Kaikkiaan kunnalla on aluearkkitehti Olli-Pekka Hannun mukaan tonttivarantoa noin 350 tonttia. Tähän sisältyvät myös tontit, joista vielä puuttuu kunnallistekniikka.

TONTTIKAUPPA on Pöytyällä käynyt viime vuosina nihkeästi. Esimerkiksi Kyröstä muutama vuosi sitten valmistuneelta Laurilantien alueelta on myyty vain yksi tontti. Myöskään vuonna 2 013 valmistuneen Yläneen Nissilänpellon alue ei ole yhden rivitalon ja päiväkodin jälkeen lähtenyt rakentumaan.

Riihikosken 30 vuotta sitten valmistuneessa Marja-ahossa on vielä puolet tonteista myymättä ja Mäkiäistenkankaallakin useita vapaita tontteja.

–Aikajänteet ovat pitkiä. Aikaisemmin, noin 10 vuotta takaperin alueet rakentuivat aika ripeästi, Hannu sanoo ja toteaa, että tonttikampanjalla pyritään edesauttamaan isompaa kysyntää.

Alennusta Hannu pitää niin isona, ettei rakentamisen hänen mukaansa pitäisi jäädä ainakaan tonttihinnasta kiinni. Tonttejaan kunta kaupittelee kampanjahinnoin muun muassa kevään Rakenna ja Sisusta -messuilla.

Tonttikauppaa helpottaa myös kunnan uusi markkinointisivusto, joka on yhdistetty kaavapalveluun. Myytävät tontit löytyvät helposti karttapalvelusta, josta saa monenlaista tietoa irti asemakaavan iästä ilmakuvaan.