Yhdistyksen vapaaehtoiset keräsivät 17 nälkiintynyttä kissaa Kosken Sorvastosta

0
Kosken Sorvastosta talteenotetuille kissoille pyritään löytämään uusi koti.

KOSKI. Sorvaston alueen asukkaat ovat hämmästelleet pihoillaan liikkuneita vieraita kissoja, joita on välillä näkynyt jopa laumoittain. Someron Eläinapuyhdistyksen puheenjohtaja Janna Tynin mukaan kissapulman alkulähde on löytynyt, eikä sieltä pitäisi enää ilmestyä uusia kissoja.

Tyni kehottaa lähikulmien asukkaita olemaan yhä tarkkaavaisia ja ilmoittamaan eläinapuyhdistykselle vieraista ja nälkiintyneistä kissoista.
Vaikka tapauksen alkulähde näyttää varmistuneen, toisenkin alkulähteen olemassaolo on mahdollinen, joskin Tyni pitää sitä epätodennäköisenä. Yhdistyksen vapaaehtoiset aikovat seurata tilannetta riistakameran avulla.

Someron Eläinapuyhdistys on kerännyt Sorvastosta 17 kissaa ja vielä tämän jälkeenkin tarkkaillulla alueella on näkynyt kissojen jälkiä. Kissat olivat talteenottohetkellä nälkiintyneitä ja ne kärsivät eriasteisista vaivoista. Yhden kissan korvankärjet olivat paleltuneet. Sen kohtalotoverien suolistoissa oli runsaasti matoja ja osalla oli kissaflunssan oireita.

– Jos Sorvastossa on ulkoilevia lemmikkikissoja, niin omistajien kannattaa huolehtia niiden rokotukset kuntoon, Tyni sanoo.

Sorvaston kulmilla seikkailleet kissat päätyivät Löytöeläinkoti Omatassuun. Kahdeksan kissaa on siirtynyt löytöeläinkodista Someron Eläinapuyhdistykselle kesyyntymään. Ne leikkautetaan, rokotetaan, sirutetaan ja hoidetaan kuntoon, minkä jälkeen niille etsitään uudet kodit. Kaksi huonokuntoista kissaa on jouduttu lopettamaan eläinsuojelullisista syistä. Seitsemän sorvastolaista kissaa Tyni on vienyt Tampereelle, Kissojen Katastrofiyhdistyksen hoiviin.

Tyni muistuttaa, että ihmisten tulisi leikkauttaa ulkoilevat kissansa, sillä Sorvastonkin populaatio on lähtöisin leikkaamattomasta lemmikistä. Ilman ihmisen huolenpitoa elävät kissat lisääntyvät nopeasti, mutta ne eivät pärjää luonnossa ja kärsivät kivuliaan lopun.

Someron Eläinapuyhdistys toivoo tietoja Kosken Sorvastossa liikkuvista nälkiintyneistä kissoista sekä mahdollisesta kissapopulaatiosta. Tietoja voi antaa s-postilla osoitteeseen someronelainapu@gmail.com, soittamalla numeroon 040 717 6971 tai kirjoittamalla yhdistykselle facebookviestin.