AVL:n haastattelemien auralaisten mielestä pyöräteiden parantaminen on tarpeen, kaavaillut kerrostalot arveluttavat

0
Anu Rasmus toivoo, että Auran keskustasta löytyy tulevaisuudessakin pieniä katutasossa olevia liiketiloja.

AURA. Yrittäjä Anu Rasmus pyörittää Parturi-kampaamo Nemoa Suomen jälleenrakennuskaudelta peräisin olevassa kaksikerroksisessa asuin- ja liikerakennuksessa. Talo on Auran Asemanseudun vanhassa keskustassa, jolle tehdään asemakaavan muutosta.

Rasmus pitää tervetulleena kaikkea sellaista, kaavahanke mukaanlukien, joka edistää hänen kotikuntansa kehitystä. Kysymys vanhojen liikerakennusten purkamisesta tai säilyttämisestä on Rasmuksen mielestä kaksipiippuinen juttu.

– Nämä parhaat päivänsä nähneet liiketalot ovat yhdenlaisia maamerkkejä, mutta kannattaako niitä enää remontoida, vai olisiko kuitenkin parempi rakentaa uutta, Rasmus pohtii.

Hänen mielestään kerrostalot istuisivat keskustamiljööseen ja niissä saisi olla katutason liiketiloja. Samalla helpottuisi Auraa vaivaava asuntopula, etenkin jos joukossa olisi sekä omistus- että vuokra-asuntoja.

Yli 10 vuotta Aurassa asunut Katariina Lehtonen suhtautuu kerrostalorakentamiseen varauksellisesti.

– En välttämättä haluaisi uusia kerrostaloja, vaikka toisaalta siten saataisiin Auraan uusia asukkaita. Siinä on puolensa ja puolensa, Lehtonen tuumii.

Keskustan pyörätieverkoston kehittämistä sekä lähijunan pysäkkiä hän pitää kannatettavina. Lisäksi Lehtonen toivoo pyörätietä Lietoon.

Annika Hurmeen mielestä Asemanseudun kaavoitus pureutuu Auran tulevaisuuden kannalta keskeisiin asioihin.

– Junan pysäkki sekä pyörätiet ovat tärkeitä, mutta minä en tahtoisi luopua suunnittelualueella olevista vanhoista rakennuksista, Hurme kommentoi.

Uusiakin taloja hän haluaisi rakennettavan, kunhan ne sulautuisivat Asemanseudun katukuvaan.

Myös pienyrittäjien erikoispuoti Auroorassa työskentelevä Riikka Forsman on keskeisten vanhojen rakennusten säilyttämisen kannalla. Hänen mielestään Asemanseudulle sopisi maalaistunnelmaa vaaliva ravintola.