Lelut kapinoivat Marttilan Nuorisoseuran lavalla – Esitys vaatii näyttelijöiltä rautaista keskittymistä

0
Lelukapina-näytelmän harjoitukset ovat olleet Marttilan koulun iltapäiväkerhon toimintaa.

MARTTILA. Marttilan Nuorisoseura ja Marttilan koulu ovat valmistelleet yhteistyössä Lelukapina-näytelmän, jossa lavalle nousee yhtä aikaa 13 lasta. Käsikirjoittaja Merja Tuominen kertoo, että pääosa näyttelijöistä tulee olemaan lavalla koko esityksen ajan. Vaikka kaikilla ei ole pitkiä vuorosanoja, niiden lausuminen oikeassa kohdassa vaatii rautaista keskittymistä.

– Vuorosanat ovat pätkätekstiä. Yksi sanoo yhden asian ja toinen sanoo heti perään toisen, Tuominen selittää.

Nuorin näyttelijä on tokaluokkalainen ja vanhimmat ovat kuudesluokkalaisia. Lisäksi joukon vahvistuksena on yläkouluun siirtynyt konkarinäyttelijä.

Idean Lelukapinaan Tuominen sai lastenlastensa puuhista.

– Niin monet lelut lojuvat käyttämättöminä, kun kaikki vain pelaavat. Tytöt leikkivät pelkillä Barbeilla, vaikka heillä on muitakin kauniita nukkeja, Tuominen kiteyttää.

Käyttämättöminä lojuvia leluja ei Tuomisen havaintojen mukaan saa kuitenkaan kantaa kirpputorille.

Lelukapinassa Satu-koululaista ja Taru-koululaista esittävät Ronja Korpiaho sekä Aino Leppänen paljastavat, että näytelmällä on onnellinen loppu ja lelut välttävät kirpputorin. Se onnistuu, kun lastenhuoneeseen saadaan hyppysellinen Säihky-keijun taikaa.

Korpiahon ja Leppäsen mielestä näytelmä on oiva muistutus siitä, kuinka tärkeää on vältellä turhan krääsän hankintaa. Se kun ei aina tahdo pysyä kaikkien aikuistenkaan mielessä.

Lelukapina esitetään Ollilan Nuorisoseurantalolla sunnuntaina 12.2. Näytöksiä on kaksi: kello 13 ja 15. Näytelmässä on väliaika, jolloin on mahdollisuus nauttia buffetin antimia. Lippuja myydään ovella puoli tuntia ennen näytöksen alkua.