Martinkosken srk:n jäsenmäärä putosi viimeisenä toimintavuotena noin sadalla

0

KOSKI, MARTTILA. Kirkon tilastopalvelun mukaan Martinkosken seurakunnan jäsenmäärä väheni viime vuonna 3 339:stä 3 238:aan.

Eniten jäsenmäärää pienensivät kuolemantapaukset, joita tilastoitiin 62. Yhteensä 41 marttilalaista ja koskelaista erosi kirkosta.

Osa eroajista on saattanut protestoida vuodenvaihteessa toteutettua Martinkosken seurakunnan liittymistä Salon seurakuntaan, sillä eroamiset tapahtuivat marras–joulukuussa. Toisaalta myös Pöytyällä eroamiset painottuivat samaan ajankohtaan.

Muuttoliike ei juurikaan vaikuttanut Martinkosken jäsenmäärään. Seurakuntaan muutti 147 kirkon jäsentä ja seurakunnasta muutti muille paikkakunnille 148 henkilöä. Kirkon tilastopalvelun mukaan 78,8 prosenttia Martinkosken seurakunnan alueella asuvista henkilöistä kuului viime vuonna kirkkoon.

Martinkosken seurakuntaa koskeva tilasto on vajavainen, sillä Koskella ja Marttilassa tehdyt kasteet eivät ole tallentuneet ajoissa järjestelmään. Martinkosken kirkkoherrana toimineen Tapio Hietalahden mukaan Martinkoskella toimitettiin viime vuonna kasteita.

Vuoden 2022 rippikoululaisten määräksi Martinkoskella tilastoitiin 44.