Marttilassa ajetaan sunnuntaina rallia

0
Erkka Korpiahon pelloilla ajettiin pari viikkoa sitten rallia. Sunnuntaina 12.2. ajetaan taas ja nyt osa reitistä kulkee Niittysuontiellä. Kuva: Simo Päivärinta

MARTTILA. Marttilassa ajetaan jälleen sunnuntaina lujaa, kun Erkka Korpiahon pellolla ja Niittysuontiellä järjestetään Southwest Motorsport Rallispecial kello 11 alkaen. Mukaan oli torstaihin mennessä ilmoittautunut 55 kuskia. Kisa ajetaan Harrastajamoottoriurheilun keskusjärjestön eli HaMun säännöillä.

Kisan vuoksi osa Niittysuontiestä on suljettu kello 11:stä lähtien noin kello 15:een saakka, jolloin kisan pitäisi olla ohitse. Niittysuontie on Taatilantieltä katsoen auki Isovuorentien risteykseen saakka.

Keli tulee olemaan vaihteleva. Pellolla sijaitsevalle radalle on edellisen kisan jälkeen ajettu toistasataa kuormaa vettä ja rata on hyvässä kunnossa, mutta Niittysuontien kunto vaihtelee valo- ja varjopaikkojen mukaan. Erikoiskoekilometrejä kertyy reilut 17.

–Vauhtia tulee olemaan parhaimmillaan 170–180 kilometriä tunnissa. Eemeli Peltokangas osallistuu Focuksellaan, jossa on yli 540 hevosvoimaa. Kymmenen vuoden takainen rallisprintin suomenmestari Jukka Tenho osallistuu Mitsubishi Evollaan, Korpiaho kertoo.

Omalle menestykselleen Korpiaho ei ole asettanut tavoitetta.

Muutaman viikon takaisessa kisassa yleisöä oli paikalla 400–500. Silloin tosin osallistujamäärä oli suurempi.

–Korpiahon pellolla on viiden hehtaarin kokoinen yleisöparkki ja pelto on jäässä, joten tilaa kyllä löytyy, Korpiaho sanoo.